Lederen

Valget er dit

Der er snart kommunal- og regionsvalg i Danmark. Den 19. november skal vi til stemmeurnerne for at vælge nyt by- og regionsråd. Valgkampagnerne er i fuld gang, og de enkelte afdelinger har sikkert allerede haft besøg af en kandidat, fået stukket en brochure i hånden eller fundet en i postkassen. Mange stemmer ikke til disse valg. Ved det seneste valg i 2009 var stemmeprocenten kun på 65,8, og det er lavt, sammenlignet med sidste folketingsvalg, hvor 87,7 procent af vælgerne gik til stemmeurnerne.

I Gellerup og Toveshøj findes der en kampagne, der hedder ”Gellerup Stemmer”. Den handler om at få flere beboere til at stemme, da valgprocenten i dette området var meget lavere end landsgennemsnittet. Her er der valgarrangementer, konkurrencer og andre events, som skal få folk hen at stemme.

Hvorfor er denne kampagne i gang? Fordi det er vigtigt at stemme. Også selvom man ikke mener, at man bliver hørt, eller synes, at kommunalpolitik ikke er interessant.
Men det er vigtigt, for kommunalbestyrelser bestemmer meget over vores dagligdag. De tager f.eks. beslutninger om lokalplaner, som kan udmunde i helhedsplaner som f.eks. dem i Gellerup og Toveshøj.

Det er mange milliarder kroner, kommunerne skal administrere, så det er vigtigt, at man vælger dem, man stoler på, og som man tror kan gøre arbejdet ordentligt. Det er en kendt sag, at blandt folketingspolitikere bor ikke mange alment. Tendensen er nok den samme for de folkevalgte lokalpolitikere. En af undtagelserne er viceborgmester Rabih Azad-Ahmad, som er uddannet jurist og bor i Gellerupparken. Han er selv meget aktiv i lokalområdet og har indtil for nylig haft sin advokatpraksis i selve Gellerupparken. Det beviser, at politikerne også er en del af lokalsamfundet og ikke altid er anderledes end os andre. Det er endnu en god grund til at stemme. Vi kender dem, vi stemmer på, og ved, hvad de står for. Det er ikke altid, man gør det, når vi stemmer til folketingsvalget. Derfor gå ned og stem, og vær en del af demokratiet.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2013-09 November

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2013-09 November side 2 forsiden af magasinet 2013-09 November

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data