Lederen

Valget er dit

Af Elsebeth Frederiksen

Der er snart kommunal- og regionsvalg i Danmark. Den 19. november skal vi til stemmeurnerne for at vælge nyt by- og regionsråd. Valgkampagnerne er i fuld gang, og de enkelte afdelinger har sikkert allerede haft besøg af en kandidat, fået stukket en brochure i hånden eller fundet en i postkassen. Mange stemmer ikke til disse valg. Ved det seneste valg i 2009 var stemmeprocenten kun på 65,8, og det er lavt, sammenlignet med sidste folketingsvalg, hvor 87,7 procent af vælgerne gik til stemmeurnerne.

I Gellerup og Toveshøj findes der en kampagne, der hedder ”Gellerup Stemmer”. Den handler om at få flere beboere til at stemme, da valgprocenten i dette området var meget lavere end landsgennemsnittet. Her er der valgarrangementer, konkurrencer og andre events, som skal få folk hen at stemme.

Hvorfor er denne kampagne i gang? Fordi det er vigtigt at stemme. Også selvom man ikke mener, at man bliver hørt, eller synes, at kommunalpolitik ikke er interessant.
Men det er vigtigt, for kommunalbestyrelser bestemmer meget over vores dagligdag. De tager f.eks. beslutninger om lokalplaner, som kan udmunde i helhedsplaner som f.eks. dem i Gellerup og Toveshøj.

Det er mange milliarder kroner, kommunerne skal administrere, så det er vigtigt, at man vælger dem, man stoler på, og som man tror kan gøre arbejdet ordentligt. Det er en kendt sag, at blandt folketingspolitikere bor ikke mange alment. Tendensen er nok den samme for de folkevalgte lokalpolitikere. En af undtagelserne er viceborgmester Rabih Azad-Ahmad, som er uddannet jurist og bor i Gellerupparken. Han er selv meget aktiv i lokalområdet og har indtil for nylig haft sin advokatpraksis i selve Gellerupparken. Det beviser, at politikerne også er en del af lokalsamfundet og ikke altid er anderledes end os andre. Det er endnu en god grund til at stemme. Vi kender dem, vi stemmer på, og ved, hvad de står for. Det er ikke altid, man gør det, når vi stemmer til folketingsvalget. Derfor gå ned og stem, og vær en del af demokratiet.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt