Lederen

Levende beboerdemokrati

Af Helle Hansen

Så er det igen ved at være den tid på året, hvor de valgte bestyrelser skal stå til ansvar over for beboerne. Det sker, når der rundt i alle boligforeningens 25 afdelinger i løbet af september skal holdes ordinære afdelingsmøder.

På siden 17 her i Skræppebladet er oversigten over afdelingernes forskellige mødedatoer. På nogle møder skal der vælges nye bestyrelsesmedlemmer, mens andre afdelinger kan nøjes med at skulle stemme om næste års budgetter med eventuelle huslejestigninger, fordi de har to beboermøder årligt og klarer det med valget på forårsmødet.

Det er på beboermødet, at du som beboer kan finde ud af, hvordan status er i den afdeling, som du bor i. Det er også her, at du kan stille spørgsmål og måske komme med gode forslag og ideer til ting, som du kunne tænke dig, skal ske i din afdeling.
For som beboer i en almen boligafdeling har du faktisk mulighed for at få meget indflydelse på livet, der hvor du bor, hvis du engagerer dig og møder frem og deltager i debatten.

Så herfra skal lyde en opfordring til alle beboere om at møde op og deltage aktivt i det beboerdemokratiske arbejde. Både for at høre, hvad der rører sig, lige der hvor du bor, men også meget gerne kommentere og måske rose eller rise. Kanske får du selv lyst til at stille op til valg for at blive aktiv i beboerdemokratiet. Og det vil være alletiders – for jo flere, der engagerer sig, jo mere livlige boligområder får vi.

I mange afdelinger er valg til Skræppebladets redaktion også på dagsordenen – så hvis du har lyst og mod på at skrive, så overvej at stille op til redaktionen, når mødet når til det punkt. For vi vil gerne være mange flere, som er med til at skrive om livet i vores afdelinger.

Med ønsket om rigtig gode beboermøder til jer alle.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt