Lederen

Farvel til den trælse beboer

Af Helle Hansen

Hvis du sidder og læser disse linjer, er du højst sandsynligt beboer i Brabrand Boligforening. Og hvis du ikke lige ved, om du er det, så bor du altså i en af Brabrand Boligforenings 25 afdelinger, hvis du har hentet Skræppebladet ude i din postkasse.

I alt er vi omkring 15.000 mennesker, der af den ene eller anden grund har valgt at flytte ind og bo i en af boligforeningens afdelinger. Nogle beboere har boet her i flere år, måske hele livet, mens andre kun er på gennemrejse, på vej videre, når noget bedre viser sig.

For nogle beboere er det ikke så vigtigt, hvor man flytter ind med seng, sofa og fladskærm for at bo i en kortere eller længere periode. Mens lejligheden for andre beboere er vores hjem og det sted, hvor vi har valgt at bo og leve. Det sted, hvor vi forsøger at skabe et godt hjem for os selv – dør om dør med vores naboer. Det sidste gælder formentlig for rigtig mange beboere i alle boligforeningens afdelinger. Og formentlig er de fleste beboere rigtig glade for at bo lige præcis der, hvor de bor – ellers ville de vel flytte et andet sted hen.

Desværre findes der i mange afdelinger også beboere, for hvem det ikke betyder noget, hvor de bor. Og det går ud over alle de andre beboere. Den slags trælse beboere findes der tilsyneladende i rigtig mange afdelinger – som det blandt andet kan læses i flere af dette nummers læserbreve.
Og jeg kan afsløre, at det også gælder i Gellerupparken, hvor rigtig mange gode beboere er godt trætte af de trælse beboere, der ødelægger det for alle os andre.

Trælse beboere er en udfordring for os alle, hvad enten vi bor i Gellerupparken, Hans Broges Parken, Skovgårdsparken eller en af de andre afdelinger. Nogle gange kan det desværre opleves, som om det er de få trælse beboere, der får lov til at ødelægge afdelingerne for alle os andre.

Udfordringen må være at komme den trælse beboer til livs, enten ved at tale beboeren til fornuft eller ved at bede ham eller hende om at flytte til et andet sted. Kræv dit boligområde tilbage, og sig fra over for den trælse beboer. Fortæl, hvordan du vil have, at det skal være at leve, der hvor du bor -– og hvis lugten i bageriet ikke passer den trælse beboer; så kan han eller hun flytte hen, hvor peberet gror.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt