Lederen

Farvel til den trælse beboer

Hvis du sidder og læser disse linjer, er du højst sandsynligt beboer i Brabrand Boligforening. Og hvis du ikke lige ved, om du er det, så bor du altså i en af Brabrand Boligforenings 25 afdelinger, hvis du har hentet Skræppebladet ude i din postkasse.

I alt er vi omkring 15.000 mennesker, der af den ene eller anden grund har valgt at flytte ind og bo i en af boligforeningens afdelinger. Nogle beboere har boet her i flere år, måske hele livet, mens andre kun er på gennemrejse, på vej videre, når noget bedre viser sig.

For nogle beboere er det ikke så vigtigt, hvor man flytter ind med seng, sofa og fladskærm for at bo i en kortere eller længere periode. Mens lejligheden for andre beboere er vores hjem og det sted, hvor vi har valgt at bo og leve. Det sted, hvor vi forsøger at skabe et godt hjem for os selv – dør om dør med vores naboer. Det sidste gælder formentlig for rigtig mange beboere i alle boligforeningens afdelinger. Og formentlig er de fleste beboere rigtig glade for at bo lige præcis der, hvor de bor – ellers ville de vel flytte et andet sted hen.

Desværre findes der i mange afdelinger også beboere, for hvem det ikke betyder noget, hvor de bor. Og det går ud over alle de andre beboere. Den slags trælse beboere findes der tilsyneladende i rigtig mange afdelinger – som det blandt andet kan læses i flere af dette nummers læserbreve.
Og jeg kan afsløre, at det også gælder i Gellerupparken, hvor rigtig mange gode beboere er godt trætte af de trælse beboere, der ødelægger det for alle os andre.

Trælse beboere er en udfordring for os alle, hvad enten vi bor i Gellerupparken, Hans Broges Parken, Skovgårdsparken eller en af de andre afdelinger. Nogle gange kan det desværre opleves, som om det er de få trælse beboere, der får lov til at ødelægge afdelingerne for alle os andre.

Udfordringen må være at komme den trælse beboer til livs, enten ved at tale beboeren til fornuft eller ved at bede ham eller hende om at flytte til et andet sted. Kræv dit boligområde tilbage, og sig fra over for den trælse beboer. Fortæl, hvordan du vil have, at det skal være at leve, der hvor du bor -– og hvis lugten i bageriet ikke passer den trælse beboer; så kan han eller hun flytte hen, hvor peberet gror.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2014-03 April

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2014-03 April side 2 forsiden af magasinet 2014-03 April

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data