Lederen

Har du hilst på din nabo?

Af Helle Hansen

I februars nummer af Skræppebladet tog vi hul på en ny artikelserie, som vi kalder ”Med andre øjne”. Ideen er, at Skræppebladets skribenter på skift bliver sendt ud for at besøge en af boligforeningens mange afdelinger. Og forudsætningen er, at det skal være en afdeling, som skribenten ikke selv bor i.

På redaktionen har vi valgt at gøre det sådan, fordi det tit er de nye øjne, der opdager sjove og anderledes vinkler, som man måske ikke ser, hvis man bare skal fortælle om det sted, hvor man bor.
Derudover håber vi, at artikelserien kan være med til at fortælle os alle om, hvor mangfoldig vores egen boligforening er med sine snart 25 afdelinger, der svinger i antal lejemål fra fire i Lyngby til Gellerupparkens foreløbig 1584 lejligheder – som dermed gør afdelingen til Danmarks største.

Og hvorfor er det så lige så vigtigt, at vi lærer hinanden at kende? spørger nogen måske.

Det er det, mener redaktionen, fordi det kan være med til at skabe netværk og måske endda venskaber på tværs af vores afdelinger – og fordi det kan være med til at fjerne fordomme, som måske bunder i uvidenhed og ukendskab. Et besøg hos en naboafdeling kan være med til at inspirere til noget, som man kan lave hjemme i sin egen afdeling. Og måske lærer du noget helt nyt, som du slet ikke vidste i forvejen.

I Afdeling 24, Skovhøj, oplevede vi i sidste nummer, at de beboere, vi mødte, var glade for at bo der, men at der ikke foregik ret mange aktiviteter. I dette nummer kan vi så til gengæld læse, at i Sonnesgården, afdeling 22, er der liv og glade dage. Måske kan livet i midtbyen være med til at inspirere til, at der kommer til at foregå flere ting på Skovhøj.

Og med forslaget til den nye sammensætning af Fritidsforeningen og FAS, som I også kan læse om i dette nummer, er der fortsat rigtig gode muligheder for at lave aktiviteter for alle beboere, både i afdelingerne og på tværs af afdelingerne. Husk den ekstraordinære generalforsamling i Fritidsforeningen den 12. marts 2015 i Foreningernes Hus.

Og med tanke på de sørgelige hændelser i København midt i februar, så tror jeg på, at gode oplevelser og kendskab til hinanden på kryds og tværs, lige meget hvor vi bor, og hvor vi kommer fra, kan være med til, at vi i vores boligforening kan vise, at godt naboskab er vejen frem – ikke bare for os, men for hele Danmark.

Jeg ønsker et dejligt forår til alle mine naboer.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt