Lederen

Velkommen til de kommende afdelingsbestyrelser

Af Elsebeth Frederiksen

Det er blevet april, og det er ved at blive sommer. Overalt i afdelingerne kan man finde folk på bænke med kage og kaffe, og børn spiller fodbold og leger. Det er dejligt at bo i boligforening om foråret.

April er ofte også interessant, fordi mange afdelinger har beboermøder, hvor der skal vælges nye medlemmer til afdelingsbestyrelserne. I nogle afdelinger foregår det stille og roligt, og der er knap nok kampvalg, i andre er der en hel anden stemning. Nogle bestyrelser får helt nye medlemmer, magtkampe opstår, og særinteresser overdøver hensynet til fællesskabet. Der kan være meget larm til sådant et møde og folk, der råber, og en stemning, som ikke er særlig rar at være tilskuer til.

Det er dejligt, at så mange gerne vil deltage i beboerdemokratiet, men hvis folk kommer til et beboermøde og ikke kan forstå, hvad der foregår, eller føler, at stemningen er dårlig, har de måske ikke lyst til at komme igen, og det skader beboerdemokratiet.

Nogle beboere har aldrig været til et møde. De har måske en mening om, hvad der skal ske i området, men når det handler om at møde op og give sin mening til kende, kniber det lidt. Hvis man ikke møder op, når man skal stemme og vedtage ting, så lader man det være op til dem, der faktisk møder op, og så kan resultatet af afstemningen være noget andet end det, man gerne ville. Det er ligesom med folketingsvalg: Hvis du ikke stemmer, kan du ikke bagefter brokke dig over de politikere, du ikke har været med til at stemme ind.

Hvis du vil blive hørt, så mød op til møderne. Her foregår den vigtigste information om dit område, hvor du selv kan stille spørgsmål og få svar, og hvor du også kan være med til at bestemme, hvem der i de næste to år skal sidde i bestyrelsen.
Det er en vigtig post, hvor man kan være med til at tage vigtige beslutninger vedrørende din boligafdeling. Så selvom du måske ikke selv har lyst til at stille op, så mød op, og stem på nogle, du stoler på.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt