Sosu-Banden: Fælles­skab uden rygmærker, men med en stærk fælles kultur

En gruppe kvinder i Gellerup og Toveshøj, kendt som Sosu-Banden, har opnået imponerende succes i deres stræben efter uddannelse og beskæftigelse inden for sundhedsområdet. Siden opstarten i 2019 har 55 kvinder været en del af dette netværk, der hjælper hinanden med at forberede sig til uddannelser og job, og som bygger på en fælles kultur og støtte uden konkurrenceelement.

Initiativet drives af Anna Carøe fra Aarhus Kommunes jobteam og Mona Fahd fra Det Boligsociale Hus, og det har udviklet sig til et inkluderende og motiverende fællesskab. Kvinderne hjælper hinanden med at overkomme udfordringer, dele viden og styrke deres faglige og sproglige kompetencer.

Sosu-Banden fungerer som et støttende netværk, hvor kvinderne både fejrer hinandens succeser og tilbyder hjælp, når en af dem står over for udfordringer. De deltager aktivt i hinandens rejse mod uddannelse og beskæftigelse inden for sundhedssektoren.
Tre kvinder, Shaza, Mona og Habiba, fortæller om de fordele, de oplever ved at være en del af Sosu-Banden. De udveksler viden, forbedrer deres sprogfærdigheder og støtter hinanden i deres uddannelsesmæssige rejser. Kvinderne har forskellige baggrunde og mål, men de deler et ønske om at opnå uddannelse og arbejde inden for sundhedssektoren.

Sosu-Banden er ikke kun en personlig gevinst for deltagerne, men også til gavn for samfundet, da der er akut mangel på sundhedsarbejdere. Dette netværk forbinder kvinder med potentiale for at arbejde i sundhedssektoren med en sektor, der har brug for deres kompetencer, især med stigende behov for sundhedspleje for borgere med forskellige sprog og kulturer.

Sosu-Banden har også fungeret som en platform for at oplyse kvinder om uddannelsesmuligheder og karriereveje. Dette har resulteret i en ny uddannelsesmulighed, der hjælper kvinder, der ikke har afsluttet 9. klasse, med at komme ind på sosu-uddannelsen. Dette initiativ har hjulpet kvinder med at rette deres fremtidsmål og finde en vej til at forfølge uddannelse og job inden for sundhedssektoren.

Sosu-Banden er et eksempel på, hvordan et stærkt fællesskab kan inspirere og hjælpe kvinder med at opnå uddannelse og beskæftigelse. De deler viden, styrker kompetencer og støtter hinanden gennem uddannelses- og karrierevejen, og samtidig bidrager de til samfundets behov for sundhedsarbejdere. Dette initiativ er et smukt eksempel på, hvordan fællesskaber kan forvandle liv og samfund.

Læs mere: Hent hele artiklen fra Gellerup.nu

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2023-06 November

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2023-06 November side 28
i sektionen Gellerup.nu

forsiden af magasinet 2023-06 November

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data