JP-Leder: Sprogtest er et mysterium

Skoler i det vestlige Århus får katastrofalt få nye elever, fordi børnene ikke består sprogtesten, som giver adgang til børnehaveklassen.

“Det ligner et mysterium. Det er svært at finde en forklaring på, at børnene i det vestlige Århus trods en massiv indsats for hvert år bliver dårligere og dårligere til dansk. […] Der er basis for et større udredningsarbejde for at finde årsagen til, at børnenes niveau i faget dansk falder drastisk,” skriver Jyllands-Posten lederskribent i dag.

Ved sprogtesten på Ellekærskolen, der ligger på Jernaldervej,  bestod blot ni af 66 børn prøven i dansk, og der var også lave beståelsesprocenter på de andre skoler i det vestlige århus og på Søndervangskolen i Viby.
“Hvis udviklingen accelererer, og det kunne frygtes, kan skoler som Sødalskolen og Ellekærskolen lukke sig selv,” konkluderer avisen og undrer sig over grunden til de dårlige danskkundskaber:
“Når forældrene ved, at børnene risikerer spredning, hvorfor sørger de så ikke for en bedre sprogtræning? Eller forholder det sig på den måde, at en række hjem stort set er ligeglade med børnenes kundskaber i faget dansk? De ser måske det hele som en kulturkamp, hvor vestlige værdier truer den kultur fra hjemlandet, som dyrkes intenst i de nye omgivelser.

Hvis det er tilfældet, må de pågældende have besked på en måde, der ikke er til at misforstå. Der er ikke råd til den luksus at finansiere et parallelsamfund. Vi tager det som en selvfølge, at denne holdning også præger de sociale myndigheder i det vestlige Århus.”

LÆS MERE:
Hjemmeside for Jyllands-Posten: http://jp.dk
Leder: Sprogtesten
Tosprogede børn er dårligere til dansk

Hjemmeside for DR P4 Østjylland: http://dr.dk/Regioner/Aarhus
Sproget halter hos de tre-årige

Hjemmeside for Århus Kommune: http://aarhuskommune.dk/
Mange børn lærer dansk i daginstitutionerne

Blogartiklen er oprettet: 12. maj 2009


Del eller print denne side:  

Tilbagevisende links


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt