Ny direktør vil skabe gode rammer og kvalitet for beboerne

Aarhuspolitikeren Kristian Würtz er Brabrand Boligforenings nye direktør. Kristian er født og opvokset i det vestlige Aarhus og er efter eget udsagn lidt af en bolignørd

Siden d. 1. januar har direktøren i Brabrand Boligforening heddet Kristian Würtz. Den 41-årige aarhusianer har i mange år været et kendt ansigt i byen som lokalpolitiker, medlem af byrådet og rådmand for tre forskellige magistratsafdelinger – senest Sociale Forhold og Beskæftigelse.

At jobbet som rådmand skulle skiftes ud med direktørposten i Brabrand Boligforening, var ikke noget, han selv havde overvejet på forhånd.

”Jeg har altid været glad for at være i politik og har aldrig haft en speciel klar tanke om, hvad jeg skulle lave, hvis det ikke var det. Men det har altid været vigtigt for mig at lave noget, hvor der er et højere formål, og hvor jeg er med til at påvirke de rammer, vi lever i,” siger han.
Da muligheden bød sig, var det derfor indlysende for ham, at det var tid til at prøve noget andet.

”Det er et meget spændende job. Brabrand Boligforening står med en af de mest spændende opgaver, en boligforening kan have, med udviklingen af Gellerup og Toveshøj samtidig med, at vi skal spille en aktiv rolle i den ret voldsomme byudvikling, der sker i Aarhus i disse år, og skabe kvalitet for vores beboere,” siger han.

Med boligforeningen på sidelinjen

Da han har boet i Aarhus hele sit liv, kender han byen ud og ind, og han fremhæver Brabrand Boligforenings betydning for både sit eget liv og Aarhus’ nyere historie.

”Det har tidligere været ubevidst for mig, hvor meget Brabrand Boligforening har været med til at forme den by, jeg er vokset op i. Vi gik på Bella Venezia i City Vest og spiste pizza, jeg er konfirmeret i et sæt tøj fra Gellerup Junior, og vi gik i svømmehallen her. Alle de ting var jeg ikke klar over, at boligforeningen har været med til at forme for byen. Brabrand Boligforenings historie væver sig på den måde ind i både min og Aarhus’ historie,” siger han og tilføjer, at han også har familiær tilknytning til boligforeningen.

”Da min far skulle flytte tilbage til byen, efter han blev alene, var han så heldig at få en lejlighed på Anettevej i Søvangen. At man – selvom man ikke har særlig mange penge – kan få en lejlighed med udsigt til Brabrand Sø, det er jo fuldstændig fantastisk. Han havde stor glæde af at bo der, og der boede gode folk, som holdt øje med og hjalp hinanden på en fin måde,” siger han.

Stor interesse for det almene

Kristian Würtz lægger da heller ikke skjul på sin begejstring for almene boliger og tankerne bag.

”Siden jeg læste, har jeg været meget optaget af boligfeltet og især boligforeningernes rolle i byudviklingen som en garant for gode boliger til almindelige mennesker. Jeg har været optaget af, hvordan man med boligforeningen som redskab kan få en god by, og det er ikke kun noget, jeg har været optaget af politisk. Da jeg læste statskundskab, skrev jeg både bacheloropgave og speciale om boligpolitik med fokus på den almene sektor, så jer er lidt en nørd på det felt. Når man så samtidig er aarhusianer og fra det vestlige Aarhus, så er den her boligforening absolut den mest spændende, og jeg glæder mig til så direkte at have noget at gøre med den by, jeg bor i”, siger den nye direktør.

Vi skal huse beboere fra alle lag

Ifølge Kristian Würtz står de almene boligselskaber godt i Aarhus, men der tegner sig også en række udfordringer.

”Vi har en stærk almen boligsektor i Aarhus, hvor rigtig mange bor alment. Vi er en af de byer i Danmark med den største almene boligsektor, men til gengæld har vi også set en større social opdeling på boligmarkedet i Aarhus over de sidste 10-20 år,” siger han og understreger betydningen af, at den almene boligsektor har en vis størrelse.

”Hvis vi skal sikre en god og stabil udvikling, er det vigtigt, at vi ikke bliver for små på boligmarkedet. Der skal skabes rammer for at bevare det, der er unikt ved den danske almene sektormodel – nemlig at man huser alle og har beboere fra alle sociale lag og grupperinger i samfundet. Det kan vi ikke sikre alene, det kræver et godt samarbejde med bystyret og nogle rammebetingelser, der bliver sat på Christiansborg,” forklarer direktøren.

Kvalitet er også bæredygtighed

I det samarbejde forventer Kristian Würtz at kunne trække på sin politiske erfaring og kontakter.

”Jeg har kendskab til mange af de rammebetingelser, som boligforeningen er underlagt. Jeg har også et godt netværk blandt relevante samarbejdspartnere, og så har jeg jo været med fra tre forskellige rådmandsvinkler og kender derfor de forskellige sider i det samarbejde, som boligforeningen står i,” forklarer han.

Men når det kommer til stykket, har den nye direktør også et relativt enkelt bud på, hvordan boligforeningen skal takle de fremtidige udfordringer.

”Vi skal fortsætte med at bygge kvalitetsboliger, som folk gerne vil bo i. Folk vil efterspørge og sætte pris på grønne valg, og det skal vi være klar til. Jeg har altid været meget optaget af miljø, klima og bæredygtighed, og jeg synes, det kunne være interessant at se på, hvordan vi kan bidrage til den kæmpemæssig opgave at omstille os og skabe en bæredygtig by.”

Fakta

  • Kristian Würtz er født 15. juli 1980 og opvokset i Åbyhøj og Brabrand
  • Han er student fra Århus Statsgymnasium og uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2009
  • Efter studiet har han undervist i samfundsfag ved Marselisborg Gymnasium
  • I sin tid i byrådet har han været rådmand ad tre omgange:
    • 2011-2013: Rådmand for Børn & Unge
    • 2014-2017: Rådmand for Teknik & Miljø
    • 2018-2021: Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse
  • Kristian Würtz bor i dag i Hasle med sin hustru og parrets tre børn
  • Fritiden bruger han på samvær med familien, fodbold og skønlitteratur

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2022-01 Februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2022-01 Februar side 12-13
i sektionen Foreningen

forsiden af magasinet 2022-01 Februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • Ny direktør
    Ny direktør vil skabe gode rammer og kvalitet for beboerne
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data