Ny boligsocial leder: ”Forskelligheden gør os stærkere”
44-årige Louise Buch Viftrup er ansat som ny boligsocial leder i Brabrand Boligforening. Hun afløser Jesper Kurdahl Larsen og skal lede det boligsociale arbejde i Gellerupparken og Toveshøj
tekst og foto Peter From
Den nye boligsociale leder kommer fra en stilling som funktionschef i Boligsocialnet i boligselskabernes landsforening BL – Danmarks Almene Boliger og har tidligere været leder af lokale boligsociale indsatser i Skanderborg.
”Det er en gave at få lov til at bidrage til, at Gellerup og Toveshøj er et godt sted at arbejde, leve og bo. Jeg brænder for at skabe rammer for, at mennesker trives og kan leve et godt liv. Det er jeg glad for, jeg kan være med til at gøre som leder for den boligsociale indsats her i lokalområdet,” siger den nye boligsociale leder.
Hun fremhæver det vigtige, udfordrende men også spændende i at bidrage til det sociale spor i den store forvandling, som området er midt i.
”I Gellerup er der en unik VI-kultur. Mange beboere, frivillige, ildsjæle og ansatte fra forskellige steder arbejder dedikeret for fællesskabet i bydelen. Der er mange drømme og ambitioner. Vi deler ikke altid de samme drømme, og sådan er det i fællesskaber. Men det særlige er, at alle vil fællesskabet og samarbejdet,” understreger hun.
Hun kender i forvejen denne særlige kultur indefra som frivillig i området, blandt andet som formand for menighedsrådet i Gellerup Kirke.
”Den kultur er jeg så glad for, nu er en fast del af min hverdag. Jeg oplevede den allerede første dag, da jeg mødte ind i Det Boligsociale Hus. Og jeg er helt sikker på, at denne VI-kultur, hvor alle bærer med, er nøglen til at lykkes med at skabe et godt sted at bo, leve og arbejde.
Indsats for den enkelte, fællesskaberne og hele bydelen
Det boligsociale arbejde er et bidrag til det sociale spor i en bydel som Gellerup. Indsatsen skal bygge bro mellem mennesker, så alle får gode muligheder for at lykkes i eget liv. Det kan for eksempel være en bro til at få et job, til at blive en del af et fællesskab eller til at klare sig igennem uddannelse.
”Helt konkret har vi for eksempel tilbud om, at man kan få en mentor, man kan få sit første fritidsjob, blive bydelsmor eller blive en del af Baba-fællesskabet – eller blive matchet med en virksomhed. Det vigtige er, at det boligsociale arbejde supplerer, viser vej og forbinder til alle de mange andre mennesker og tilbud i området og hele byen.”
Det boligsociale arbejde er netop begyndt på en ny 4-årig periode, hvor mange aktiviteter, som er kendt fra tidligere, vil fortsætte. Som noget nyt sætter Det boligsociale Hus fokus på sprog for de mindste, støtter op omkring foreningslivet i området og får mere fokus på unges vej til engagement og uddannelse.
”Samarbejde er nøglen til at lykkes – også i det boligsociale arbejde. Det, vi laver, sker altid i et samarbejde med andre, om det er beboere, foreninger, virksomheder eller kommunale tilbud. Jeg tror meget på, at forskelligheden mellem os som mennesker gør os stærkere. Den forskellighed, vi har både blandt os kollegaer i Det Boligsociale Hus og i hele bydelen, er vores styrke, hvis vi tør bringe den i spil. Og det gør vi,” siger Louise Buch Viftrup.
”Vi vil som boligsocial indsats også fremover være en aktiv del af udviklingen i Gellerup. Vi vil være tæt på de mennesker, som arbejder, lever og bor her. Og vi vil samarbejde, for sammen er vi stærke og kan rykke for den enkelte, fællesskaberne og hele bydelen.”
Læs også
▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2022-05 September