Leder

Valgtrommerne lyder – og klapjagten sætter ind

Eftersommeren er tiden for de politiske partiers sommermøder – og i år er retorikken allerede lige så hot som sommertemperaturen, fordi efterårsvalg truer. Og sørme om der ikke er kommet endnu flere partier til, som kæmper om at komme ind på arenaen med deres politiske budskaber.
Regeringen spiller skrapt ud med tryghedspakke nummer 4 eller 5, som skal sende ballademagerne endnu flere år bag tremmer, med flere af de såkaldte ”hårde tiltag”, som formodes at tiltrække stemmer. Samtidig hører man igen de såkaldte eksperter advare imod, at det faktisk ikke er sådanne indsatser, der hjælper.

Sædvanen tro er det igen ”ghettoområderne” (troede, det ord var passé!) og de udsatte boligområder, som fremhæves som værende der, hvor dan­sker­ne er mest utrygge. At utrygheden måske i høj kunne ske at hænge sammen med frygten for at blive tvangsflyttet ud af sit hjem, det er der vist ikke rigtig nogen, der måler på.

Som en, der i snart et halvt århundrede har boet her midt i betonen og oplevet perioderne med påsatte ildebrande i kældre, biler, skraldespande og opgange og perioder med gaderøverier og indbrudsbølger i både stuen, 1.-, 2.- og 5.-salslejligheder, så opleves dagligdagen i Gellerup – på nær et par ordentlige kanonslag af og til – ganske stille og rolig for tiden. Bortset for al den biltrafik, som helhedsplanen har bragt ind i området.

Utryg i udsatte boligområder – hænger utrygheden sammen med frygten for at blive tvangsflyttet ud af sit hjem?

Ingen tvivl om, at der i dag, ligesom for 10, 20, 30 og 40 år siden, stadig er en udfordring med de unge mennesker, primært drengebørn, som når op omkring de 18 år uden rigtig at have fundet deres vej i livet. Her er tilbuddene til dags dato stadigvæk for ringe. Et kontaktsted, som næste år kan fejre 20-års jubilæum, med en åbningstid fra klokken 15 til 20 på hverdage, kan ikke tage trykket fra de knægte, som har lidt mere energi, end sundt er. Her kunne der trænges til, at der blev taget nogle initiativer, som kan få dem væk fra gadehjørnerne og kældergangene, hvor de i dag tit står og hænger ud. Det vil være godt for drengene – og for den oplevelse af utryghed, som deres blotte tilstedeværelse giver nogle beboere og besøgende, lige meget om drengene så laver ballade eller ej.
Men på den anden side: Hvis nu det problem blev løst – hvad skal politikerne så finde på at lave fængende og opildnede valgkampagner på?

Godt valg, når den tid kommer. Og husk så også at være aktiv i vores eget lille beboerdemokrati, som der her i september bliver masser af anledninger til.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2022-05 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2022-05 September side 2 forsiden af magasinet 2022-05 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data