Leder

Tid til corona-hjælpepakke til Gellerup, Mette F?

af Helle Hansen, ansvarshavende redaktør
Tlf. 27 83 27 82, hhmh65@hotmail.com

I en tid, hvor der uddeles mange corona-hjælpepakker, kunne et ønske godt opstå hos en gellerupbeboer: Mette F, kan du ikke lave en Gellerup-­hjælpepakke? Eller måske pakken hellere skal gå til Brabrand Boligforening, der på grund af corona-restriktionerne er endt i en cacth-22-situation*, hvor der ikke længere synes nogen vej ud.

150 lejemål står tomme, fordi der ikke kan stemmes om helhedsplanen … en slags corona-gidsel

Underskuddet vokser og vokser på grund af manglende huslejeindtægter i Gellerupparken og Toveshøj. Her står mere end 150 lejemål tomme, fordi der ikke kan stemmes om helhedsplanen. Og derfor holdes hele den overordnede udviklingsplan som en slags corona-­gidsel (ligesom de 408 familier i de syv nedrivningstruede blokke).

Helhedsplanen kom ikke til af­­stemning sidste efterår, da møder måtte aflyses. Og en afstemning inden sommerferien ser også ud til at være i fare, hvis corona-restriktionerne fortsat forhindrer fysiske møder. Her ville beboerne ellers kunne blive informeret om, stille spørgsmål til og diskutere den mest afgørende beslutning om deres hjem.

Beboerdemokratiet i Danmark virker for tiden under en særlovgivning, der udstikkes af boligministeren. Og lovgivningen passes til, som der er brug for det, fordi coronaen fortsat raser i samfundet. I mere end et år har boligforeningerne været drevet i en slags nødretlig-beboerdemokratisk udgave.

Men når vi nu er kommet til, at mange beboere i Gellerup sandsynligvis skal tvangsflyttes ud af deres hjem, og uvisheden om rettighederne er store alene af den grund, at beboerne ikke kan komme til møder, så bliver det meget kritisk at fortsætte uden beboermøder og afstemninger.

Men med den økonomiske byrde, det fortsatte huslejetab i Gellerupparken og Toveshøj risikerer at påføre alle beboerne i Brabrand Boligforening, så opstår dilemmaet: Hvad vægter højest? Beboerdemokratiet? Eller fortsættelsen af udviklingsplanen, uanset hvad?

Derfor, Mette F, kunne en hjælpepakke være med til at sikre, at beboerdemokratiet overlever, også i Gellerupparken og på Toveshøj. Så Brabrand Boligforening ikke bliver tvunget til at tvinge den kommende afstemning om helhedsplanen igennem efter nødretlige regler.

Eller endnu bedre: Stem ja til borgerforslaget ”Ophæv loven om nedrivning og salg af almene boliger og afskaf de såkaldte ”ghettolister”, når Folketinget til april igen skal behandle sagen.

*) et paradoks, hvor man vælger forkert, uanset hvilken løsning man i en given valgsituation foretrækker.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt