Leder

Corona-demokrati, udviklingsplan og ghettoliste

Tredje gang blev ikke lykkens gang for beboerdemokratiet i Brabrand Boligforening, som i starten af november på grund af coronasituationen måtte udsætte årets repræsentantskabsmøde, der var planlagt til den 3. december. Nu bliver det først i det nye år, medlemmerne af repræsentantskabet kommer til at mødes.

Coronaen var også skyld i, at flere af efterårets udsatte beboermøder, der var planlagt i november, helt måtte aflyses. Formentlig bliver det tidligst til foråret, der holdes nye beboermøder, så de siddende afdelingsbestyrelser fortsætter indtil da.

For Gellerupparken har corona-­virakken betydet, at arbejdet med helhedsplanen er forsinket. Et møde med borgmester Jacob Bundsgaard blev først udsat og senere aflyst. Og forventningen om en hurtig afstemning om den nye helhedsplan er udskudt helt frem til sommerferien. Man kan frygte, at det heller ikke nås, og så hedder det efteråret 2021 med valgkamp og kommunalvalg – så måske når man helt frem til 2022, før der er en endelig afklaring.

beboere med mest anciennitet har førsteret til at blive genhuset

Stadigvæk sidder beboerne i de 400 nedrivningstruede lejligheder fast i en klemme. På andet år ved de ikke, om de er købt eller solgt. En vigtig ting er dog kommet frem, der måske kan berolige nogle af de mange førtidspensionister, der bor i blokkene. Hidtil har det heddet sig, at Aarhus Kommune har bestemt, at kun beboere i arbejde eller under uddannelse kan blive genhuset i Gellerupparken. Men nu har Boligministeriet imidlertid slået fast, at sådan er loven ikke. Det betyder, at de beboere, der har boet længst i Gellerupparken, og som har mest anciennitet, de har førsteret til at blive genhuset i afdelingens ledige lejligheder.

Vi nærmer os 1. december. For mange danskere en rigtig dejlig dato, hvor der tages hul på julemåneden med al dens varme og hygge. Men de sidste ti år har datoen udviklet sig til en sort dag for de mange danskere, der bor i boligområder, der bevæger sig på kanten af statistikkerne, der laves ghettolister af.

I år er det beboerne i Skovgårdsparken, der neglebidende må sidde og følge med, når G-listen over midnat den 1. december bliver offentliggjort. Opfylder afdelingen stadig tre af kriterierne, eller er en af de dømte beboere flyttet? Hvis Skovgårdsparken ender på ghettolisten, så opgraderes afdelingen til en hård ghetto, fordi det er femte gang – og så skal afdelingen i gang med at lave udviklingsplan på linje med Gellerupparken og Toveshøj, fordi antallet af almene boliger så skal ned under 40 procent.

Det er næsten ikke til at bære. Lad os krydse alt, hvad der kan krydses, for afdeling 3. Og gå så også gerne ind og støt borgerforslaget for at få stoppet ghettoloven.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2020-07 November

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2020-07 November side 2 forsiden af magasinet 2020-07 November

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data