Nyt fra bestyrelsesmøde
(sept. ’24)

I sidste nummer af Skræppen nåede jeg lige at orientere om konstitueringen på bestyrelsesmødet d. 17. juni. Men den nyvalgte bestyrelse holdt faktisk allerede d. 3. juni sit første møde, hvor vi forberedte den første politiske forhandling med borgmesteren om den kommende Helhedsplan for Toveshøj. Mødet med borgmesteren fandt sted d. 11. juni. Her blev det aftalt, at vi nu straks efter sommerferien sætter gang i de konkrete forhandlinger. Undervejs holder vi løbende møder med afdelingsbestyrelsen.

Vi præsenterede borgmesteren for det forslag, som repræsentantskabet i maj bad os om at fremlægge på rådhuset. Det er omtalt grundigt i Skræppen fra juni og handler om, at beboere, som bor i en blok, der skal renoveres, og som skal genhuses, kan vælge at flytte tilbage til deres lejlighed, selvom deres lejlighed er blevet omdannet.

Borgmesteren vil nu undersøge, om forslaget kan få den nødvendige støtte fra den forligskreds i byrådet, som vedtog udviklingsplanen. Formanden og næstformanden for Toveshøj, som var med til mødet, bakkede op om forslaget, som de også gerne vil have indført på Toveshøj.

På det første ordinære bestyrelsesmøde d. 17. juni godkendte vi foreningens budget for 2025, der også indeholder det administrationsbidrag, som hver enkelt lejlighed indbetaler. Repræsentantskabet havde opfordret bestyrelsen til at forhøje udgiften til Skræppebladet med 170.000 kr. pr. år – svarende til 32 kr. pr. lejlighed. Et flertal i bestyrelsen besluttede en ekstra bevilling til bladet i år på 50.000 kr. og en bevilling på 620.000 kr. i 2025. Dorte og Astrid kunne ikke støtte beslutningen og fik deres bemærkninger ført til referat. Den samlede stigning i administrationsbidraget for 2025 er på 1,5 % – altså nogenlunde svarende til den aktuelle inflation.

Vi måtte samtidig desværre konstatere, at der er et pres på de enkelte afdelingers budgetter, som i flere afdelinger tvinger huslejen opad. Den gennemsnitlige lejeforhøjelse i afdelingerne er på 2,8 % i budgetterne for 2025.
Og det er vi jo ikke meget for. Derfor sparer vi, hvor vi kan. Og det kan sommetider give anledning til kritik – f.eks. i forbindelse med snerydning. Men ny renovationsordning, nye ejendomsvurderinger, øgede udgifter til håndværkere, opsparing af henlæggelser til de beboere, der kommer til at bo her om 25 år, og andre forhold, som vi ikke har meget indflydelse på, presser økonomien i vores afdelinger.

De enkelte ministerier laver mere og mere detaljerede regler om alle disse ting og meget andet – it-regler f.eks. – og de ser ikke rigtig sammenhængen i det pres på vores økonomi, som de hver især er med til at skabe. Og jeg tænker, at de vil sige, at så må vi bare spare og effektivisere noget mere. Det er en populær politisk øvelse at love regelforenklinger, men ingen regering er hidtil rigtigt lykkedes med det.

Bortset fra lejeforhøjelserne ser For­eningsbestyrelsen frem til at være med på efterårets afdelingsmøder og håber på flot fremmøde og god debat.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2024-04 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2024-04 September side 30
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2024-04 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data