Afd. 21: Udfordringer og utilfredshed med renove­ringen i afdeling 21

Afdeling 21 – Hasselager

Råderetskataloget blev vedtaget

Afdeling 21 i Hasselager har for nylig afholdt afdelingsmødet, som blev domineret af diskussioner om renoveringen og indførelsen af et nyt råderetskatalog. Renoveringsprojektet har skabt stor utilfredshed blandt beboerne, da projektets oprindelige budget på 16 millioner kroner blev overskredet med hele fem millioner kroner og endte på 21 millioner kroner.

Ved det et-årige byggetjek blev der opdaget flere byggetekniske svigt, herunder manglende lækagemeldesystemer i teknikskabe, der ikke opfylder de gældende normer for vandinstallationer. Dette indebærer, at der skal afsættes midler til øget drift og vedligeholdelse samt nødvendige reparationer, hvis der opstår lækager eller andre skader. Teknikskabene under garderobeskabene har ujævne bunde af parketgulv, som er skåret op mod den underliggende konstruktion, hvilket gør dem uhensigtsmæssige og svært tilgængelige ved vedligeholdelse. For at forebygge følgeskader anbefales det, at teknikskabene udføres med en fast og vandtæt bund, der kan modstå vandpåvirkninger fra utætheder eller brud på vandførende ledninger.

Beboernes bekymringer går på, at hvis disse problemer ikke adresseres, kan det få alvorlige konsekvenser for bygningernes tilstand. Den generelle utilfredshed med renoveringen er tydelig, og mange føler, at det har tæret på nerverne, da arbejdet ikke er blevet udført ordentligt.

Budget

Trods de mange udfordringer slipper afdelingen med en huslejestigning på kun 1 %, hvilket er lavt sammenlignet med andre afdelinger i Brabrand Boligforening. Denne stigning skyldes generelle prisstigninger på ejendomsskatter og renovationsomkostninger, og ikke renoveringsprojektet.

Nyt råderetskatalog skaber debat

Sideløbende med renoveringen har afdelingsbestyrelsen og administration arbejdet på et nyt råderetskatalog, som tog ret lang tid på mødet. Det skulle gennemgås, så alle forstod nuværende og fremtidige formuleringer.

Det nye katalog giver lejerne flere muligheder for at tilpasse deres boliger, men det medfører samtidig øgede ansvarsområder, især omkring udvendig vedligeholdelse. Bestyrelsen foreslog, at beboerne selv skal stå for vedligeholdelsen af træværk såsom hegn, havelåger, skure og terrasseoverdækninger, der skal males hvert femte år i brunlige eller grålige nuancer for at sikre en ensartet æstetik i afdelingen. Her var det er ændringsforslag, der gik ud på, at man også må male træværket sort.

Råderetskataloget indeholder også forslag om installation af ladebokse til elbiler, nye regler for opstilling af skure og ændringer vedrørende hegn og havelåger. Der er også forslag til installation af markiser og drivhuse under særlige betingelser. Hvis de nye regler vedtages, vil nogle af de gamle regler blive fjernet eller ændret, hvilket skal gøre det lettere for beboerne at forstå og følge vedligeholdelseskravene.

Alle forslagene er blevet vedtaget, herunder et ændringsforslag, der tillader sort maling af træværk.

Valg til bestyrelsen

Ved det seneste afdelingsmøde var der valg til bestyrelsen, men da der ikke var forventninger om, at andre end de nuværende medlemmer ville stille op, blev Anne-Marie Eriksen og Bernadette Rosa Violette Gissel genvalgt uden modkandidater.

Huslejestigning 1 %

Afdeling 21, Hasselager
  • Ny gennemsnitlig husleje pr. m² pr. år: 1.097 kr.
  • 22 lejemål fordelt på 13 rækkehuse på 54 m², 4 fritliggende villaer på 118 m² og fem nye rækkehuse i to plan.
  • Adresse: Baunevej, 8361 Hasselager

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2024-05 Oktober

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2024-05 Oktober side 12
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2024-05 Oktober

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data