Succes med overvågning af fritidshjem

Videoovervågning har vist sig at være vejen til at undgå hærværk i fritidshjemmest Fyrtøjet på Louisevej i Brabrand, syd for City Vest. Efter masser af indbrud fik fritidshjemmet monteret rullegitre, men det hjalp ikke. Så blev der sat nye, bedre rullegitre op og ståldøre, men ligemeget hjalp det, for selv metalgitrene blev brudt op. “Det var faktisk rigtig træls,” siger Ole Bro fra fritidshjemmet.

Da der blev sat kameraer op forsvandt hærværk og indbrud med det samme. Kameraerne havde fritidshjemmet lånt af Århus Kommune som udlåner udstyret til skoler, institutioner og legepladser – men kun for en kortere periode.

På Tranbjerg Skole er mønsteret det samme: dagen efter kameraerne begyndte at snurre forsvandt hærkværk- og indbrudsproblemerne. “Faktisk havde vi håbet på, at vi havde fangetnogle af gerningsmændene på film,” siger Per Jensen fra Tranbjerg Skole til Urban.

Kommunen har i øjeblikket kun to sæt med overvågningsudstyr, og der er rift om at få lov til at låne det. Derfor overvejes det at indkøbe to sæt mere. Der er ikke råd til permanent overvågning af de cirka 500 institutioner og lige så mange skoler. Især på skolerne er der brug for “megget større anlæg,” siger Bernhard Kattenhøj, bestyrer af Århus kommunes udlånudstyr til Urban.

Læs artiklen her: http://www.urban.dk/article/20071009/aarhus/110090007/
Hjemmeside for gratisavisen Urban: http://urban.dk

Læs Skræppebladets blog om overvågning.

Blogartiklen er oprettet: 09. okt 2007


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | 
© 1970-2018
Skræppebladet - Beboerhuset Yggdrasil - Dortesvej 35A - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | WP | Kontakt