Julehygge på Holmstrup Mark

jul-holmstrup07-1.jpg
I afdelingerne Holmstrup, Thorsbjerg og Odinsgård blev der med julehygge, gaver, gløgg og juletræ markeret, at der ikke er længe til juleaften. Alle tre nabo-afdelinger i Brabrand Boligforening havde valgt at holde juletræsfest søndag den 9. december fra kl. 14, hvor både børn og voksne hyggede med gran og godter. Tag med til juletræsfester:

Holmstrup syg med jul

Valhalla selv for de mindste

Festlokalet var stuvende fyldt og 15-20 børn snakkede eller legede også udendørs. Indendørs var der stor aktivitet og mange kom og gik. En hurtig tælling viste 48 voksne og mindst lige så mange børn. Man kan roligt sige at arrangementet var et tilløbsstykke undtagen for de mange børn som måtte ligge hjemme i sengen med deres eget ”tilløbsstykke” – der var nemlig omgangssyge med sengeligning og løbende næser blandt mange børn, som havde måttet melde afbud, kunne Annette Knight fortælle. Hun stod i spidsen for arrangementet og er i øvrigt medlem af afdelingsbestyrelsen.
Odinsgård og Thorsbjerg har det seneste år gennemført flere arrangementer sammen med stor succes. Da det kneb med tilmeldingen i Thorsbjerg var det derfor naturligt at slå juletræsfesterne i de to afdelinger sammen.

Festlokalet i Odinsgård blev hurtigt varm af stearinlys og de mange der på nærmest familiær måde involverede sig i arrangementet. Her var selv de helt mindste med. Når blot man er over 1½ måned er man gammel nok til at opleve julemanden, kunne være den filosofi, som nogle af forældrene havde. mens den lille fik en mini-nissehue på, blev kysset og beundret.

Formand Gitte Sørensen pressede ekstra på for at trykke julestemningen ned i panden på folk efter hun havde fundet en kasse med en masse nissehuer på loftet. Nu skulle alle udstyres med julefilt og snekvast på hovedet, og det skubbede på den munter atmosfære af julestemning.

Stemning var der også i bjerget af æbleskiver og pebernødder, gløgg-gryden, og de andre fristelser. Alle deltog i produktion af julepynt, og der var en frydefuld atmosfære af jul.

Julemanden kom selvfølgelig på besøg, men han udleverede kun de store godte-poser mod betaling: Hvert barn skulle aflevere et stk. julepynt til det fælles juletræ for at få sin pose fuld af slik.

Bagefter blev der delt særlige gaver ud efter lodtrækning. Og eftersom der var mange gaver í forhold til deltagere, var der en rimelig god chance for at vinde.

Dans om træ og gaver

Tilbage i Holmstrup er de mange deltagere blevet færdige med at lave juledekorationer og gløgg-gryden blevet tom. Nu kunne vi kun vente på julemanden. Anført af pianisten råbte alle børnene på julemanden så højt, som havde hele Tivoli kaldt på Pjerrot. Endelig kom julemanden vaklende ind med hjælp fra sin hjælper. Der var store og tunge sække at slæbe på for den stakkels julemand, som hurtigt fik sat gang i dans om juletræet, hvorefter han satter sig på en stol.

Så begyndte den store pakkeudlevering. Alle børn fik en indpakket gave med navn på – de mindste fik plastic-legetøj, de mellemste spil og magnetbyggesæt, og de ældste fik duft og deodorant. Men alle fik en dejlig oplevelse med hjem og forældrene virkede lige så julestemte som børnene.

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data