Afd. 7+15: Både jul og nytår sker her ting og sager

Afdeling 7 – Hasselhøj. Afdeling 15 – Hasselengen

I afdeling 7 og 15 er der både julepynts-klippe-klistre-dag, juletræsfest, juleaften og nytårsaften for beboerne

Tekst og fotos: Ole Ryolf

Igen i år var der liv i fælleshuset i Hasselager i julen, nytåret og tiden før.

Juletræet var indkøbt i god tid, så 14 dage før jul blev afdelingernes børn og voksne inviteret til en julepynts-klippe-klistre-dag, hvor der blev fremstillet julepynt efter alle kunstens regler: kræmmerhuse, musetrapper, guirlander, hjerter, engle og meget andet. Det var selvfølgelig børnene, der pyntede det store træ, og efter tre timers klippen og klistren kunne der dårligt være mere pynt på træet. Sodavand, småkager, pebernødder og kaffe stod selvfølgelig på bordet.

Julemanden var med rundt om træet.

Julemanden var med rundt om træet.

Selveste julemanden mødte op
Til juletræsfesten den 10. december var tilmeldt 40 børn, som kom med næsten dobbelt så mange forældre, bedsteforældre, tanter og onkler – så der var virkelig fyldt i huset.

Der var sodavand og æbleskiver til børnene, æbleskiver, kaffe og glögg til de voksne. Og bedst af det hele: Selveste julemanden dukkede op med klokke, sæk og det hele. Julemanden var sammen med børn og voksne rundt om træet, bagefter var der godteposer til alle børnene.

De, der ville, kunne komme på skødet af julemanden, men her slap modet dog op hos flere af de mindste. Det til trods for at flere af børnene havde gemt en småkage i lommen for at give den til julemanden. Men han så nu ud til at kunne klare sig, selv uden småkager.

Ingen var sikre på at kunne beholde deres pakker i den livlige pakkeleg.

Ingen var sikre på at kunne beholde deres pakker i den livlige pakkeleg.

Initiativrige beboere
En håndfuld beboere, som selv kalder sig ”en gruppe initiativrige beboere”, inviterede for tredje år i træk til sammenkomst både juleaften og nytårsaften. Juleaften var menuen selvfølgelig andesteg og risalamande, nytårsaften pandekager med fyld, glaseret skinke med flødekartofler samt frugtsalat. Man betalte en hundredelap for maden, drikkevarer medbragte man selv.

Juleaften deltog 15 beboere, nytårsaften 24. Begge aftener havde deltagerne en virkelig hyggelig aften med julesange, bordbomber, pakkeleg, og hvad der ellers hører til. Det eneste, man måtte undvære, var dronningens nytårstale, men det kan arrangørerne selvfølgelig ikke klandres for.

Jeg er sikker på, at jeg skriver på alle deltageres vegne, når jeg her viderebringer en stor tak til de initiativrige beboere.

For Hjalte på 1 1/2 år er sådan et juletræ en mægtig ting.

For Hjalte på 1 1/2 år er sådan et juletræ en mægtig ting.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt