Helhedsplan og JP’s halve plan

Jyllandsposten tror ikke særlig meget på den såkaldte helhedsplan for området om Gellerupparken og Toveshøj. For at bevise, at der heller ikke er så mange andre århusianere, som tror på helhedsplanen, har de betalt analysefirmaet Rambøll Management for at foretage en undersøgelse, som kan støtte tesen.

“Tror du på, at det vil lykkes at gøre Gellerup til et mere attraktivt boligområde?” er et ikke nærmere angivet antal århusianere blevet spurgt.

“Før de svarede, fik de adspurgte at vide, at der er planer om at tilføre området cirka en milliard kr. igennem Helhedsplan Gellerup. 54,7 pct. svarede nej. 38,2 pct. sagde ja og 7 pct. ved ikke”, fremgår det af Jyllandsposten.

Brabrand Boligforenings direktør, Torben Overgaard, er umiddelbart begejstret over tallene, som dog giver mindre tilslutning end en meningsmåling om helhedsplanen for et år siden:

“Jeg synes faktisk, at det er positivt, at 38,2 pct. svarer ja, for vi har endnu ikke fortalt om, hvilke konkrete planer der er for området. Normalt er det jo nærmest 100 pct., der synes, at det er noget skidt, når talen falder på Gellerup,” siger han ifølge avisen.

Hvor god er undersøgelsen
Inden der fokuseres alt for meget på den manglende tilslutning, er det på sin plads at stille spørgsmålstegn ved selve undersøgelsen. Hvem og hvor mange er blevet spurgt? Det eneste Jyllandsposten oplyser er at “et repræsentativt udsnit af århusianere”. Siden antallet ikke nævnes må det formodes at være væsentlig under de 1000 personer, der som regel skal til for at have en troværdig undersøgelse.

Hvordan er forhåndsoplysningen om milliard-investeringen lanceret? Er der deltagere i undersøgelsen som er blevet ledt til at tro at det er Århus Kommune eller skatteborgerne som skal hive en milliard op af lommen? For dette er jo ingenlunde tilfældet. Det offentlige betaler kun peanuts i forhold til hvad beboerne og lejere betaler sammen med de erhvervsinvesteringer som forventes at udgøre en betragtelig del af beløbet.

Og er selve spørgsmålet i undersøgelsen serveret uden at læge et sarkastisk tonefald på ordet “attraktiv”? Det handler jo ikke om at en lejlighed i Gellerup skal blive mere attraktiv end en millionvilla i Risskov. Det handler heller ikke om at en lejlighed i Gellerup skal blive mere attraktiv end en lejlighed med havudsigt midt på Strøget.

Det handler om at ændre Gellerup fra et lukket ghettoområde til en integreret del af byen, hvor det faktisk er lige så ok at bo som i så mange andre bydele.

Læs mere

Måling: Håbet er ude for Gellerup: http://jp.dk/arkiv/?id=1515301
Hjemmeside for Jyllandsposten: http://jp.dk

Blogartiklen er oprettet: 17. nov 2008. Opdateret 18. nov 2008 kl. 20:19


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt