Stjernestunder i Gellerup Kirke

International aften har fået pris af Tværkulturelt Center


af Jacob Zakarias Larsen

Tværkulturelt Center har uddelt aktivitetsprisen STJERNESTUNDER til et af Danmarks ældste tværkulturelle kirkelige initiativer: International Aften i Gellerup Kirke, der om få måneder kan fejre 20-årsjubilæum. Prisen gives til en kirke, der har ydet en væsentlig indsats over tid for at bryde nydanskeres isolation og fremme trivsel i lokalsamfundet med udgangspunkt i kristne værdier.

Med International Aften har Gellerup Kirke skabt et koncept, hvor mange af sognets nydanskere gennem årene har lært danskere i lokalområdet at kende i en positiv og festlig atmosfære. Mariam Khachiq, frivillig ved Gellerup Kirke, og Anne Lindberg fra menighedsrådet modtog den nyindstiftede pris på Tværkulturelt Centers efterårskonference ”Venskab på tværs” i København. Prisen bestod af en stjernekurv og 400 postkort med reklame for International Aften.

stjernestunder-m-a.jpg

8 år med smukke borde

De sidste otte år har kirkens sognemedhjælper Anette Lemonius været ansvarlig for International Aften sammen med et team af frivillige danskere og nydanskere. Hun fortæller, at det hele startede i det ganske små, da kirken fik kontakt med et par kristne syriske familier, der var flyttet til sognet. I dag deltager i snit 80-100 danskere og nydanskere fra hele verden i de seks årlige aftener.

”Rigtig mange mennesker er involveret og føler ansvar. Kvinderne fra kirkens internationale kvindegruppe elsker at gå og pynte op. Vi gør altid meget ud af borddækning og oppyntning, hvad enten det er høstfest, julefest, fastelavn, forårs- eller sommerfest. De små ting er vigtige – friske blomster, ting fra naturen eller anden udsmykning. Folk skal føle, at de er til fest.” Forinden sender sognemedhjælperen skriftlige invitationer ud til tidligere deltagere eller ringer og minder om aftenen. Desuden annonceres i den lokale presse. Anette Lemonius glæder sig over, at mange tager hinanden med.

Lokalt netværk nedbryder fordomme

”Den personlige kontakt er vigtig. Der er altid en gevaldig dejlig stemning med glade mennesker på tværs af nationaliteter og generationer. Hvis folk får en positiv oplevelse i noget, der hedder Gellerup Kirke, smitter det af på kirkens ry – og dermed også på folks billede af det budskab, kirken står for. Vi presser ikke noget ned over nogen, men inden vi spiser, synger vi altid bordvers, og vi slutter med at invitere til en kort andagt i kirken. Langt de fleste går med – også muslimske familier.”

”For nogle deltagere er International Aften deres eneste berøring med kirken – og i nogle tilfælde også den eneste kontakt til danskere. For andre har aftenerne været en indgang til gudstjenester og andre aktiviteter i kirken. Gennem årene har International Aften givet mange nydanskere et lokalt netværk og været med til at nedbryde fordomme og isolation på begge sider,” fortæller Anette Lemonius.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2008-01 Februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2008-01 Februar
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2008-01 Februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data