Der findes gode sange fra hele verden

Gellerup kirke inviterer til fællessang den 19. maj

Tekst: Elsebeth Frederiksen
Foto: Kamille Lindholm, pr-medarbejder i Gellerup Kirke

Folk er lidt tyndslidte efter et år med nedlukning af landet og har behov for at lave noget sammen. En af de gode ting, som mennesker kan forenes om, er sang, mener Martin Hornstrup, som er organist ved Gellerup Kirke.
Derfor har han arrangeret fællessang hver dag fra sit eget hjem for at bringe fællesskabet ind i folks stuer.

Chadi Alderbas (tv) og Martin Hornstrup har sammen lavet sangen ”Åbn din gyldne port”.

Chadi Alderbas (tv) og Martin Hornstrup har sammen lavet sangen ”Åbn din gyldne port”.

Fællessang ved kirken
Men der skal også gøres mere, og det sker den 19. maj klokken 12 på Fredspladsen i Gellerup. Her har kirken sammensat et program med fællessang for børnehaver (9.30 og 10.30) og skoleklasser. Det bliver 16 sange fra hele verden, hvor musikere fra World Music Center også kommer og deltager.

”Det er ikke et religøst projekt, så vi synger ikke salmer, men sange fra hele verden,” fortæller Martin Hornstrup.

Han forklarer, at musik er universelt og det giver meget at synge sammen. Især i disse coronatider, hvor folk ikke føler det samme fællesskab.

Alsang
Alsang opstod under anden verdenskrig, hvor tusindvis af danskere deltog i sangstævner for at give udtryk for sammenhold og nationalfølelse.

Fællessangsinitiativet Alsang startede i januar 2019 og målet er nu at kulminere med en række helt store fællessangsbegivenheder i forbindelse med markeringen af Danmarks befrielse 4. maj 2021. På grund af corona har mange projekter ikke kunnet genneføres endnu, men nu prøver de i Gellerup.

Martin fortæller, at de i Gellerup har ønsket at videreudvikle projektet, og derfor har han og rapperen Chadi Alderbas skrevet en sang til Gellerup. ”Åbn din gyldne port” hedder sangen, som Skræppebladet allerede har skrevet om. Men nu bliver sangen også indspillet i et studie, og der bliver endda lavet en video til den. Så det bliver spændende at se og høre, hvordan det kommer til at se ud.

I øjeblikket sætter Martin Honstrup sig hver morgen kl. 8.30 til klaveret og synger en morgensang live via Facebook-siden Alsang i Gellerup. Her kan alle, som har lyst, synge med samtidig eller hen ad dagen, som det nu passer bedst.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt