”Plads til både Kandis, Kim Larsen, tyrkisk musik og Mozart”
Snak med Karsten Pedersen, der er ret ny i foreningsbestyrelsen
tekst Jens Skriver, foto Bo Sigismund
Den dag, jeg besøgte Karsten Pedersen i hans renoverede lejlighed på Hans Broges Vej, var en stor del af afdelingen stadig et stort byggerod.
Han boede førhen i Odinsgård, hvor han var medlem af afdelingsbestyrelsen, men er glad for, at det lykkedes ham at få en lejlighed i Hans Brogesparken.
Han valgte at bo alment, fordi man her møder mange mennesker, og det er givende. Her skal være plads til alle, hvad enten man er pensionist med hang til Kandis eller akademiker, der elsker klassisk musik. Det giver liv til et boligområde, at ikke alle er ens.
Fra folkeskole til kirkekasserer
Han startede med i 2000 at blive skolelærer med yndlingsfaget dansk og engelsk som linjefag og arbejdede i fire år som lærer på Skjoldhøjskolen og Risskov Skole.
”At være lærer er bredt eller rettere sagt for bredt,” siger han, ”for du kommer til at undervise i mange fag, du ikke kender meget til.”
En gammel drøm var imidlertid at blive journalist, og han tog en etårig diplomuddannelse i journalistik.
”Det var en meget spændende tilgang til en helt ny verden,” siger han.
Det førte til, at han blev kommunikationsmedarbejder og senere kommunikationsansvarlig ved DGI.
Siden arbejdede han som kordegn og lavede bl.a. kirkeblad og regnskab, hvilket var anledning til, at han nu arbejder som regnskab- og økonomimedarbejder ved Kirkekasserer Vest, og som det seneste er han også ved at opbygge et kommunikationsnetværk for folk, der arbejder i kirkerne i Aarhus Vest.
Vi skal lære af renoveringen af afd. 1
Det er vist ikke til at komme uden om, at der har været en meget dårlig håndtering af renoveringen af Hans Brogesparken.
”En del ting gik ikke som planlagt,” siger Karsten og fortsætter:
”Vi skal lære af fejlene i Hans Brogesparken. Nu ligger sagen i projektudvalget. Jeg vil arbejde for, at tingene kommer frem på bordet. Foreningen skal ikke køre videre i samme spor, men vi skal lære af fejlene og sætte fokus på de problemer, der har været. Jeg håber, vi kan sætte en retning og lave en samlet strategi, så noget lignende undgås i fremtiden.”
Mærkesager er gode boliger, bedre drift og bedre branding
Karstens mærkesag er gode boliger.
”Boligforeningen skal arbejde for gode lejligheder og huse,” siger han.
”Det vil forhåbentlig tiltrække en mere blandet beboersammensætning alle steder. For vi konkurrerer i øjeblikket med et lukrativt privat boligudlejningsmarked, der buldrer derudaf. Folk vælger at bo dyrere, fordi mange ikke vil bo alment. Hvorfor?” spørger Karsten og svarer:
”Brabrand Boligforening har et brandingsproblem.”
”Det drejer sig om,” siger han, ”at ændre folks billede af det almene og fortælle folk, at det almene er lige så godt, ja faktisk bedre, fordi man har mere medbestemmelse og indflydelse, og så koster det ikke kassen at bo alment.”
For det andet vil han arbejde for en god drift med gode servicemedarbejdere. Arbejdet skal evalueres, gerne elektronisk, så boligforeningen kan få noget feedback, og der bør laves en beboertilfredshedsundersøgelse, så boligforeningen ved, hvor man kan sætte ind og gøre driften bedre, men lige så meget for at komme i kontakt med beboerne og tage deres ønsker og oplevelser alvorligt.
Spændende at være med
Indtil nu har den største oplevelse i boligforeningens bestyrelse været at medvirke til at ansætte den ny direktør.
”Det var en lang og grundig, men meget spændende proces,” siger han og tilføjer, at der er stor seriøsitet i foreningsbestyrelsen.
”Grundlæggende er Brabrand Boligforening en dygtig organisation, som kæmper på mange områder. Det er ikke altid synligt alt det, der sker, og nogle gange får administrationen ikke kredit for det store arbejde, og sådan vil det nok altid være.”
”Men det er enormt givende at være med til at sætte kursen og give mange tusind beboere de bedste boliger, de overhovedet kan få,” slutter Karsten.
Læs også
▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2022-02 Marts