Verdenspladsen på prøve i oktober

Open Air Filmaften – Kom og se E.T. på Verdenspladsen

Tekst Marianne Stenberg, projektleder, foto Elsebeth Frederiksen

Sæt kryds i kalenderen tre dage i oktober, hvor Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune tester Verdenspladsen på Karen Blixens Boulevard. Vi byder indenfor til tre events med aktiviteter lige fra udendørsfilmaften, koncerter, cirkus og Halloween.

Her på pladsen skal der torsdag aften vises film.

De to parter bag Sports og Kulturcampus har fået midler fra Realdania og Lokale- og Anlægsfondens Fælles Rum pulje til en udviklingsproces. Den løber af stablen i oktober, og programmet lægger op til en række aktiviteter, der skal bidrage til at teste Verdenspladsens fysiske muligheder. Efter afprøvningen evalueres processen, og resultatet bliver en ansøgning om midler til at realisere ideerne.

Verdenspladsen er i forbindelse med Fælles Rum projektet blevet asfalteret, og den belægning får lov til at leve frem til foråret 2020, hvor der er byggestart på Sports- og Kulturcampus. Der bliver bygget en overdækning, scene og megamøbler, som i oktober testes som indretning af Verdenspladsen.

Alle kan bruge den midlertidige plads, og de faste brugere i de to huse har frem til foråret en central plads i Gellerup, hvor der kan skabes liv for beboere og borgere med eksempelvis cirkus- og gøgleraktiviteter, sprogfitness, værksteder og meget mere.

Program

Torsdag aften d. 10. oktober

Filmvisning af E.T. under overdækningen på Verdenspladsen.

Pladsen åbnes kl. 18.00 af rådmand for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad. På pladsen kan du købe stenovnsbagt pizza, popcorn, sodavand, kaffe og te. Filmen starter kl. 18.30. Der er på forhånd udbudt 75 gratis billetter, men de er allerede “udsolgt”.

Du skal dog bare komme alligevel men medbringe din egen stol. Så bliver der plads til dig, lover arrangørerne. De anbefaler også, at man medbringer varmt tøj, tæppe og en pude.

Om eftermiddagen er biblioteket på plads med Tuk Tuk bil med inspiration til film og bøger.

Fredag d. 25. oktober fra 13.00 – ca. 21.00

Minifestival på pladsen med forskellige indslag med musik, gøgl, cirkus og koncert.

Torsdag d. 31. oktober

Halloween i Gellerup

Vi fejrer Halloween på pladsen med aktiviteter for børn, unge og voksne.

Sports- og kulturcampus

Sports- og Kulturcampus består af to nyopførte huse og det udendørs samlingssted Verdenspladsen, der sammen med Byparken og kunstgræsbanen byder på aktiviteter året rundt. I Bevægelseshuset er de faste beboere: Cirkus Tværs, Aarhus Klatreklub, FGU Midtby og fodboldklubben ACFC. Det andet hus rummer Biblioteket og Samlingshuset med beboerhusfunktioner, medborgercenter, sundhedsklinik og Gellerup Art Factory. Byggestart er foråret 2020, og Sports og Kulturcampus åbner dørene i 2021.

Sports- og kulturcampus placeres langs Karen Blixens Boulevard. Her vises et scenarie med Gellerup Badet. Der arbejdes fortsat på at opføre Verdensbadet som en del af campus.

Sports- og kulturcampus placeres langs Karen Blixens Boulevard. Her vises et scenarie med Gellerup Badet. Der arbejdes fortsat på at opføre Verdensbadet som en del af campus.

Blogartiklen er oprettet: 10. okt 2019. Opdateret 12. okt 2019 kl. 10:33


Del eller print denne side:  

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | maj | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt