Alt sejler i Havnehusene

Fund af vikingeskib udsætter havnebyggeri. Nyere beboere genhuses i Gellerup det første halve år

Af Lars Rapin. Foto: Martin Krabbe

1. april skulle have været indflytningsdatoen for de nye beboere i Havnehusene, afdeling 31 på Aarhus Ø, men fundet af et næsten intakt vikingeskib fra ca. 800-tallet bremser nu byggeriet.
Arkæologer fra Moesgaard, som har tilkaldt assistance fra Roskilde Vikingeskibsmuseum, forventer, at udgravningen kan tage op til et halvt år. Det historiske fund betyder, at de beboere, som af den grund risikerer at stå uden tag over hovedet, nu tilbydes midlertidig bolig i Gellerupparken. Her er to blokke pt. ved at blive tømt for beboere i forbindelse med Helhedsplanen og står til nedrivning henover næste vinter.

”Det er utroligt heldigt, at de to blokke er ved at være tomme, så de beboere, som ellers ville være hjemløse, kan flytte til Gellerup. Det er selvfølgelig en ærgerlig situation for beboerne, men samtidig er det utroligt spændende, at man stadig kan finde fund fra vikingetiden i Aarhus,” udtaler administrerende direktør for Brabrand Boligforening Keld Laursen.

Højere husleje
Da det er bygherren, der skal betale udgifterne til arkæologiske udgravninger, står Brabrand Boligforening med regningen. Det betyder desværre også, at huslejen i Havnehusene kommer til at stige.
”Hvor meget regningen for udgravningen bliver på, vides endnu ikke, så det er på nuværende tidspunkt umuligt at sige, hvor meget huslejen stiger,” forklarer administrationschef for Brabrand Boligforening Susanne Witting.

Museumsudstilling
Mens udgravningen foregår, er det muligt for interesserede at komme forbi og se arkæologerne arbejde. Man skal betale entré, og de penge bliver brugt til at begrænse huslejestigningen.

Et så revolutionerende fund giver også anledning til at overveje, om Havnehusene skal ændre navn for at markere, at der faktisk var vikinger på området. Boligforeningen vil derfor lave en navnekonkurrence, hvor alle, der har gode ideer, kan deltage i konkurrencen om at vinde et årskort til det nye Moesgaard Museum. Læs mere om dette i næste nummer af Skræppebladet, hvor der også kommer flere oplysninger til Havnehusenes nye beboere.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt