Fra stemmeret til politidirektør

Grundlovsmøde i Engsøparken ved Brabrand Ro-stadion

Brabrand Fællesråd, Brabrand Idrætsforening, Kulturgas, De grønne pigespejdere i Brabrand og Brabrand Menighedsråd inviterede til grundlovsmøde, hvor Hanne Bech Hansen, tidl. politidirektør i København, var inviteret til at holde grundlovstalen i anledning af 100-årsdagen for kvinders stemmeret i Danmark. Derudover var der fællessang, musik ved trioen Blackbird og gymnastikopvisning af pigerne fra Brabrand Idrætsforening.

Alle pladser på de opstillede bænke var optaget.

Alle pladser på de opstillede bænke var optaget.

Vejret viste sig fra sin smukkeste side denne fredag, hvor 3-400 tilhørere i den modne alder have taget plads på bænkene i Engsøparken med udsigt til talerstolen og Brabrandsøen som baggrund. Efter fællessang gik Hanne Bech Hansen, der er født i Århus, på talerstolen og indledte sin tale med historien om de første kvindelige personligheder i begyndelsen af det 20. århundrede.

Herefter gav hun eksempler på kuriøse anekdoter fra sin tid som verdens første kvindelige efterretningschef – for PET (Politiets Efterretnings Tjeneste) i perioden 1988-1993 – og sidenhen Europas første kvindelige politidirektør (i København) i perioden 1995-2009. Anekdoterne og historierne fra tiden som mønsterbryder i en mandsdomineret branche vakte stor latter og klapsalver blandt tilhørerne, hvor mange var gamle nok til at huske, at ligestilling er et relativt nyt og moderne fænomen.

Hanne Bech Hansen rundede sin tale af med at fokusere på, at ligestillingen trods alt er væsentligt forbedret. Hun illustrerede dette med at citere forfatteren Tor Nørretranders fra en artikel om ligestilling, demokrati og deltagelse: ”Når kvinderne kommer ud i samfundet, så betyder det, at mændene kommer ind i børneværelset.”

Publikum lyttede interesseret til Hanne Bech Hansen - og nød formentlig også udsigten.Publikum lyttede interesseret til Hanne Bech Hansen - og nød formentlig også udsigten.

Publikum lyttede interesseret til Hanne Bech Hansen – og nød formentlig også udsigten.

Musik og evergreens

Efter talen underholdt trioen Blackbird med musikalske og populære klassikere fra bl.a. Norah Jones og Dolly Parton – en behagelig eftermiddagskoncert i parken, hvor en stor del af det ældre publikum, der var kommet for at høre grundlovstalen, langsomt sivede væk, og pladserne blev overtaget af børnefamilier, der var kommet for at overvære gymnastikopvisningen af pigerne fra Brabrand Idrætsforening – en fin opvisning af både dans og springgymnastik.

Alt i alt en glimrende eftermiddag i strålende solskin for alle aldre og med interessante budskaber og god underholdning i nogle fantastiske omgivelser.

BIF”s piger optræder - de smed dog maskerne undervejs.

BIF”s piger optræder – de smed dog maskerne undervejs.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2015-06 Juli

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2015-06 Juli side 8
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2015-06 Juli

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data