Lederen

Nye trange tider forude

Sidste uges folketingsvalg varsler nye tider for alle os, der bor i de almene boliger. Formentlig bliver de kommende år ikke de allersjoveste tider for den almene boliglejer. Men hvad vi præcis skal vente os, kan det være svært at spå om lige nu og her, kun nogle dage efter valget.

I december 2014 indgik den forhenværende regering udenom Venstre og Liberal Alliance den seneste boligaftale om anvendelsen af Landsbyggefondens penge. Det skete sammen med Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti.

Det var den aftale, som afsatte 18 milliarder kroner til renovering i den almene sektor, og som forventes at skabe beskæftigelse til 18.000 mennesker fordelt over årene frem til 2020.
Fordi to af fire partier i den blå blok var med i forliget, må vi kunne regne med, at den aftale holder – ellers vil der være tale om forligsbrud.

Undervejs i valgkampen har områder som Gellerupparken og Toveshøj gentagne gange været omtalt som sorte huller af flere af højrefløjens politikere. Og flygtninge og indvandrer-temaerne var igen højt på listen over emner, der blev debatteret. Med Dansk Folkeparti som det største parti i den blå blok kan det kun forventes, at der i fremtiden bliver sat endnu mere fokus på de store boligområder, som optræder på den forhadte ghettoliste. Og et krav om videoovervågning af alle områderne ligger sikkert ikke langt ude i fremtiden.

Når der på et tidspunkt kommer en regeringsdannelse, bliver det også spændende at finde ud af, om der fortsat vil være noget, som hedder Boligministeriet. Sidste gang der kom en borgerlig regering til magten, det var i 2001 med Anders Fogh Rasmussen ved roret, blev Boligministeriet nedlagt og by- og boligpolitikken kom ind under Erhvervs- og Økonomiministeriet, mens enkelte områder blev overført til Socialministeriet. Tiden vil vise, om Lars Løkke og Thulesen Dahl vil gentage det skridt.

Vi finder nok også alle snart ud af, at den almene sektor ikke er en blomst, der gror i hverken Venstre, De Konservative eller Liberal Alliances have. I Dansk Folkepartis arbejdsprogram fra 2009 står derimod, at partiet ønsker, at den almene boligsektor skal styrkes og forbedres, og at dette skal ske gennem nybyggeri, renovering samt gennemførelse af tiltag mod den stigende ghettoisering.

Tiden vil vise, om det er pest eller kolera, vi skal leve med.

Skræppebladet ønsker alle en god sommer.
Vi er tilbage med en nyt nummer af bladet til september.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2015-06 Juli

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2015-06 Juli side 2 forsiden af magasinet 2015-06 Juli

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data