Lederen

Nye trange tider forude

Af Helle Hansen

Sidste uges folketingsvalg varsler nye tider for alle os, der bor i de almene boliger. Formentlig bliver de kommende år ikke de allersjoveste tider for den almene boliglejer. Men hvad vi præcis skal vente os, kan det være svært at spå om lige nu og her, kun nogle dage efter valget.

I december 2014 indgik den forhenværende regering udenom Venstre og Liberal Alliance den seneste boligaftale om anvendelsen af Landsbyggefondens penge. Det skete sammen med Dansk Folkeparti, SF, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti.

Det var den aftale, som afsatte 18 milliarder kroner til renovering i den almene sektor, og som forventes at skabe beskæftigelse til 18.000 mennesker fordelt over årene frem til 2020.
Fordi to af fire partier i den blå blok var med i forliget, må vi kunne regne med, at den aftale holder – ellers vil der være tale om forligsbrud.

Undervejs i valgkampen har områder som Gellerupparken og Toveshøj gentagne gange været omtalt som sorte huller af flere af højrefløjens politikere. Og flygtninge og indvandrer-temaerne var igen højt på listen over emner, der blev debatteret. Med Dansk Folkeparti som det største parti i den blå blok kan det kun forventes, at der i fremtiden bliver sat endnu mere fokus på de store boligområder, som optræder på den forhadte ghettoliste. Og et krav om videoovervågning af alle områderne ligger sikkert ikke langt ude i fremtiden.

Når der på et tidspunkt kommer en regeringsdannelse, bliver det også spændende at finde ud af, om der fortsat vil være noget, som hedder Boligministeriet. Sidste gang der kom en borgerlig regering til magten, det var i 2001 med Anders Fogh Rasmussen ved roret, blev Boligministeriet nedlagt og by- og boligpolitikken kom ind under Erhvervs- og Økonomiministeriet, mens enkelte områder blev overført til Socialministeriet. Tiden vil vise, om Lars Løkke og Thulesen Dahl vil gentage det skridt.

Vi finder nok også alle snart ud af, at den almene sektor ikke er en blomst, der gror i hverken Venstre, De Konservative eller Liberal Alliances have. I Dansk Folkepartis arbejdsprogram fra 2009 står derimod, at partiet ønsker, at den almene boligsektor skal styrkes og forbedres, og at dette skal ske gennem nybyggeri, renovering samt gennemførelse af tiltag mod den stigende ghettoisering.

Tiden vil vise, om det er pest eller kolera, vi skal leve med.

Skræppebladet ønsker alle en god sommer.
Vi er tilbage med en nyt nummer af bladet til september.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt