Lederen

Let the games begin

Af Helle Hansen

udviklingsplan … ord som ”vi bliver slagtet” og ”vi har pistoler for brystet” var kommet ud af formandens mund

Siden sidste udgave af Skræppebladet er resultatet af et års ørkenvandring og skinforhandlinger om en udviklingsplan blev underskrevet, offentliggjort og vedtaget – både af Aarhus Kommune og af Brabrand Boligforenings repræsentantskab.

Det har ikke været noget smukt syn at følge. Afstemningen i boligforeningens øverste organ foregik, efter at ord som ”vi bliver slagtet” og ”vi har pistoler for brystet” var kommet ud af formandens mund. Et spinkelt flertal lod sig kue, og afviklingsplanen blev vedtaget. Demokratiet har talt.

Nu venter så udrulningen af den grumme plan. Der er mange ting, der stadigvæk skal forhandles om. Det kommer helt sikkert til at tage tid, for beboernes interesser og retssikkerhed skal sikres på alle mulige måder. Forhåbentlig spiller tiden på beboernes side, efterhånden som det kommer for dagens lys, hvad det er for noget knoldværk, politikerne har proppet i halsen på os.

Tilbage til demokratiet, som er en mærkelig størrelse.

Senest er det blevet en forsidehistorie i Jyllands-Posten, at syv procent flere danske borgere stemte ved Folketingsvalget i GLOBUS1 – de fleste af dem tillod sig ovenikøbet at sætte et kryds ved De Radikale…. (At stemmeprocenten ved valget i 2011 reelt var fire procent højere end 2019 har ingen skrevet om). Men nu er det så blevet et problem, at der er blevet afgivet flere stemmer end i 2015.

Det er sørme spøjse tider, vi lever i

På DR2´s Deadline bliver Toveshøjs næstformand og bydelsmor, Ilham Mohammed, udskammet af en taberramt præstedatter fra den danske højrefløj, som kritiserer, at Ilham og de andre nydanskere fra Gellerup ikke kunne finde på at stemme på hendes parti. Og ord som parallelsamfund flyver igen igennem luften. Det er sørme spøjse tider, vi lever i.

I skrivende stund føres der regeringsforhandlinger. Som beboer i den almene sektor ser det lige nu ud til, at det kun kan blive bedre. Væk er den ultraliberale boligminister, og partierne bag et kommende regeringsgrundlag må forventes at være venligere stillet over for den almene sektor – og måske har de også et mere nuanceret syn på de såkaldte ghettoer. Tiden vil vise det.

Hvis vi er heldige, så kommer vi til at opleve en olympisk periode, hvor de sidste mange års sortsyn og ”dem og os”-retorik bliver smidt i skammekrogen.

Lad legene begynde!
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt