Kunstværket, der forsvandt i Sonnesgården

Tilfældig kunst og hjemmelavet kunst er der mest af i afdelingen i midtbyen

Af Ib Helm-Petersen

Nogle afdelinger er begavet med et eller andet kunstværk, som regel i form af en skulptur skænket af en taknemlig leverandør, långiver eller lignende.

Desværre er Sonnesgården ikke i besiddelse af et sådant kunstværk. Det mest fremtrædende, spektakulære kunstværk, vi kan fremvise, er det grønne anlæg i gårdens midte: Højen med springvandet, som kreative personer har stået for.

En jordbunke kunst
At området har fået den udformning med en forhøjning på midten, og ikke er et plant bed, skyldtes egentlig en tilfældighed. Da bedet skulle anlægges, blev kanten af bedet afsat med langsgående stolper, undtagen i den ene side, hvor lastbilen med jord skulle køre ind. Al jorden blev læsset af i en stor bunke, der hvor bedet er højest i dag.

Det grønne udvalg, som stod for projektet, orkede ikke at jævne jorden ud i vandret plan, derfor niveauforskellen.

Kunst ud af huset
Men hensyn til kunst har afdelingen en meget aktiv kunstforening, som bidrager til, at beboerne kan opleve kunst uden for huset. Ligesom der af og til er vandreudstillinger af kunstværker i fælleshuset, lavet af beboerne selv.

Utraditionel kunst
Der var dog en kort tid et meget iøjnefaldende og særpræget kunstværk i form af et gavlmaleri på gavlen ved indkørslen til Sonnesgården. Det var nok en form for graffiti, men meget fantasifuldt og utraditionelt og kunne sikkert godt måle sig med megen af den kunst, man præsenteres for i dag.

Desværre hører gavlen ikke med til afdelingens domæne, så ”kunstværket” blev hurtigt fjernet, delvist. Udfaldet kan vist diskuteres.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt