Afd. 7: Intens debat om vedligeholdelsesreglement ­prægede afdelings­mødet i Afdeling 7, Hasselhøj

Det er altid spændende, hvor lang tid møder med en kort dagsorden tager. ”Det kan de gøre færdigt på en time,” tænkte Skræppens udsendte efter at have kigget dagsordenen igennem. Men mødet endte alligevel med at tage lidt over to timer på grund af livlig debat blandt andet om vedligeholdelsesreglementet.

Nærmest inden dirigenten var blevet valgt, var beretningen fra afdelingsbestyrelsen fremlagt. Den var overstået på to minutter og handlede kun om udskiftning af vinduer. Denne proces er snart færdig, og de havde haft et godt samarbejde med afdeling 15.

Økonomi

Administrationschef Susanne Witting kunne derefter præsentere regnskabet for 2023. Da det er overstået, skulle beboerne ikke stemme om noget, men kunne selvfølgelig stille spørgsmål og skulle tage regnskabet til efterretning.

Afdelingen kunne præsentere et overskud på 852.000 kroner. Dette overskud vil blive brugt til at holde huslejen på et rimeligt niveau. Trods dette blev der også nævnt et underskud i forhold til terminsydelser og lån. Diskussionen drejede sig også om både besparelser og tab. Et tab på 86.000 kroner ved fraflytning blev nævnt, hvor noget vil blive dækket af afdelingen, mens resten vil blive taget fra dispositionsfonden.

Forslag

Et forslag om ændringer i reglementet vedrørende gulpladebiler blev vedtaget, mens et forslag om videoovervågning blev afvist på trods af bekymringer om sikkerhed og behovet for at forebygge kriminalitet. Nogle beboerne mente nemlig ikke, at det var så slemt med kriminalitet, selvom forslagsstilleren havde udtrykt den modsatte holdning.

Præciseringer af tekst

Der blev også diskuteret præciseringer af teksten i vedligeholdelsesreglementet om procedurer og krav til malerarbejde. Flere af disse forslag blev nedstemt eller trukket tilbage, da nogle af formuleringerne, ifølge beboerne, var lidt forvirrende.
Susanne Witting opfordrede derfor til afholdelse af et ekstra møde, hvor de kunne have eksperter inden for vedligeholdelse til stede for at besvare på de spørgsmål, som beboerne kan have.

Bestyrelsen fra venstre: René, Axel, Annelie og Heidi.

Valg

Bestyrelsen udtrykte virkelig ønske om at få valgt flere ind i bestyrelsen. De har kørt lidt på pumperne, da de ikke har været fuldtallige. Her meldte Heidi Hølmer-Hansen sig. Hun har tidligere været formand og ville gerne være aktiv igen.

Eventuelt

Endelig blev der også rejst ideer til fremtidige initiativer, herunder et forslag om et vagtværn til snerydning, som mødte positiv opbakning fra flere deltagere.

Efter to timer var mødet slut. Nogle beboere havde regnet med, at der var smørrebrød efter mødet, men der måtte de gå skuffede hjem, da der kun er smørrebrød efter afdelingsmødet i september.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2024-02 Maj

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2024-02 Maj side 22
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2024-02 Maj

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data