Unge i Århus Vest kender ikke samfundets spilleregler

Socialarbejder og byrådskandidat Jabbar Yazdani og formand for Bedre Psykiatri Århus, Bibi Kastberg Jensen, skriver i dag i Århus Stiftstidende om problemer med unge i det vestlige Århus. De mener at uvidenhed er den største forklaring på unges civile ulydighed. De opfordrer til, at familierne vejledes og at området tilføres mere hjerne i form af rollemodeller der har kontakt med de unge:

“Der er et stort tomrum i det vestlige Århus eller i det hele taget i børn og unges tilværelse både på skolen og i boligområderne. Her mangler sociologer, filosoffer, historikere, agronomer og præster/imamer.
De unge mangler grundlæggende viden om samfundet og om hvordan man gebærder sig i det offentlige rum. Her er opgaven at hjælpe børn og unge ind i et fællesskab, hjælpe dem til udvikling og skabe en forståelse for ansvar.

[…] Mange unge ikke kender til sociale spilleregler, samfundets opbygning, normer i samfundet og hvad social trivsel betyder. En del unge kender ikke ret meget af deres historie og identitet. De tænker heller ikke på, hvor maden kommer fra? Hvordan dyrker vi jorden? De ved ikke hvor mange ressourcer der bliver brugt til at producere et glas til Hasle Biblioteks vinduer. Derfor sker der normbrud!” Skriver Yazdani og Jensen. Indlægget afsluttes med:

“Lad os komme civil ulydighed til livs. Lad os videregive en forståelse for hvordan man bør gebærde sig i vores samfund. Lovlydighed, anstændig adfærd og normal opførsel er åbenbart ikke en selvfølge for alle! Hele familien, herunder måske bedsteforældrene skal have hjælp. En sociologisk hjælp.”

Læs mere:

Århus V mangler filosoffer og historikere: http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081218/AAS/271741778
Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk

Blogartiklen er oprettet: 19. dec 2008


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | maj | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt