Havnebyggerier i krise

Først Light House og SHiP, derefter Isbjerget og nu er også Z-huset ramt af finanskrisen. De fire prestigebyggerier i den nye bydel på den tidligere containerhavn kæmper med økonomien. Planerne for Z-huset ændres, så der bliver færre boliger og mere erhverv. Lejlighedssalget er reelt gået i stå. Ændringen af areal fra bolig til erhverv betyder at projekteringen ikke er færdig.
“Det bliver tidligst til næste år, at man vil kunne se huset rejse sig,” siger Z-­husets projektdirektør, ­Ulrik Rahbek Therkilsen ifølge Århus Stiftstidende.

  • Isbjerget bygges i samarbejde mellem Brabrand Boligforening og Tækker Group, har udskudt betaling for køb af grunden til december, og nu vil Tækker ud af projektet og har sat sine andele til salg.
  • Light House bygges af Arbejdernes Andelsboligforening (AAB) og Islandske Landic Property og har flere gange måttet udskyde betalingen og overvejer at bygge knap så højt som først planlagt.
  • SHiP – Spa, Health & Sport bygges af Olav de Linde (som også står bag bl.a. Bazar Vest). Projektets aftale med en international hotelkæde er gået i vasken, og der søges sandsynligvis om udsættelse af betalingen for overtagelse af grunden.
  • Z-huset er rent privat og bag projektet står Marselis Ejendomme A/S og Søgaard Ejendomme A/S. Det er det eneste af de fire projekter, der er startet til tiden, men er altså også  løbet ind i forsinkelse.

Læs mere:
Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
Z-huset må ændre kursen

Blogartiklen er oprettet: 20. jul 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | aug | sep | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt