Vaskeriet i Søvangen åbnede med sang og fulde huse

Der har længe været håndværkere, der arbejdede hårdt på at omdanne den tidligere købmand på Søvangens butikstorv på Louisevej 2 om til et vaskeri. Tirsdag den 26.3 kunne alle interesserede se resultatet.

Tekst og fotos Elsebeth Frederiksen

Der var musik og mange glade mennesker.

Sikke mange mennesker der var!
En kort tale udenfor startede det hele med ordene:” De folk, som  siger, det kan ikke lade sig gøre, skal træde til side og overlade tingene til os, der siger, at det kan man godt,” lød det fra Pia Stabell Hjort, som er en af initiativtagerne for projektet Vaskeriet – en øvebane for udviklingshæmmede.

Derefter var det tid til fællessang: Flemming Bamse Jørgensens ”Vi er levende lys”, hvor spillemænd lagde tonen an.

Udenfor var cirka 100 mennesker stimlet sammen for at overvære åbningen.

Fulde huse
Så blev snoren klippet over af borgmesterens saks. Han kunne desværre ikke selv være der, men havde udlånt den til lejligheden. Derefter kunne mediefolk, interesserede og beboere kunne ind i vaskeriet. Der var så mange mennesker, så det var svært at vende sig og det var også svært at komme helt hen til det overdådige kagebord.

Blot en del af det flotte kagebord.

“Lokalet havde stået tomt i lang tid og derfor besluttede vi i bestyrelsen, at det ville være en god idé at leje det ud til Vaskeriet,” siger tidligere medlem af afdelingsbestyrelsen i Søvangen Lena Lundager.

Hverdag igen
Selvom det er godt med opmærksomheden, så de syv venner fra Vaskeriet, Lotte, Mie, Katja, Arne, Rafael, Katrine og Pia lidt betuttede ud, så de glæder sig nok til at hverdagen banker på og der er fred og ro i de nye lokaler.

Se indslag fra Tv2-Østjylland om åbningen

 

 

Blogartiklen er oprettet: 27. mar 2019. Opdateret 29. mar 2019 kl. 12:52


Del eller print denne side:  

2 kommentarer til
“Vaskeriet i Søvangen åbnede med sang og fulde huse”


 • 1

  Pia Rasmussen skriver:

  Det ville da være en god idé at sætte den rigtige adresse ind. Vaskeributikken ligger på Søvangens butikstorv, Louisevej 2.

  Mvh
  Pia


 • 2

  Elsebeth Frederiksen skriver:

  Hej Pia
  Jeg har rettet det nu. Jeg kiggede på Facebooksiden og der stod Louisevej 2A, så derfor skrev jeg det.


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt