Chokerende spredning af corona-virus blandt somaliere

AarhuSomali vil hjælpe myndighederne med information og opsporing af smitte

Af Daud Hussein Ahmed i pressemeddelelse, AarhuSomali

Ny coronavirus – beskyt dig selv og andre. Her på somalisk.

Ifølge oplysninger i pressen fra Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard er omkring halvdelen af de aktuelt smittede med corona-virus i Aarhus af somalisk oprindelse. Det vil AarhuSomali, og dermed en lang række somaliske foreninger i Aarhus, tage meget alvorligt. AarhuSomali tilbyder sammen med sundhedsmyndighederne og Aarhus Kommune at deltage aktivt i indsatsen med at sprede information, opspore smitte og forsøge at begrænse den.

”Vi fik et chok, da vi hørte om den udbredte smitte blandt somaliere i Aarhus. Det er meget bekymrende, siger Abdirahman M. Iidle, talsmand for AarhuSomali, der repræsenterer 13 somaliske foreninger i Aarhus.

Umiddelbart er det svært at finde en forklaring på den store spredning af smitten blandt folk med somalisk baggrund. Der har ikke været holdt store arrangementer eller Eid-fester i det somaliske miljø. Det eneste nylige arrangement med en større forsamling af personer med somalisk baggrund, har været begravelsen af den skuddræbte Abukar Alim. Men her var der også mange personer med anden baggrund end somalisk til stede.

”Familier med somalisk baggrund har været i Tivoli Friheden, Djurs Sommerland og Legeland i løbet af juli. Men det har mange familier med anden baggrund jo også været,” siger Abdirahman M. Iidle.

Han forklarer, at folk med somalisk baggrund, ligesom andre etniske minoriteter, ofte arbejder i udsatte jobs som sosu’er, bus- og taxachauffører og med rengøring. Det er jobs, hvor man er ofte er i kontakt med mange mennesker. Og det kan måske være en del af forklaringen på smittespredningen. En anden del af forklaringen kan være, at somaliere bor i store familier og at man dermed er tæt sammen.

”Vi tager det meget alvorligt, og vi vil reagere hurtigt på situationen,” siger Abdirahman M. Iidle.

AarhuSomali tilbyder sammen med sundhedsmyndighederne og Aarhus Kommune at gøre en aktiv indsats for at sprede information, opspore smitte og forsøge at begrænse den.

Få mere information hos:

Abdirahman M. Iidle – tlf. 27 28 52 57

Daud Hussein Ahmed – tlf. 20 91 22 59

www.aarhusomali.dk

Blogartiklen er oprettet: 04. aug 2020. Opdateret 05. aug 2020 kl. 09:01


Del eller print denne side:  

Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt