Nyt fra beboerrådgiverne

Sommerferietilbud til børnefamilier


af Beboerrådgivningen

Det er morgen. Det er koldt. Det blæser. Det er vinter! Mens hele familien træder ud af af det varme hjem på vej mod institution, skole, arbejde mv. og mærker den kolde vind, der går gennem marv og ben, så føles sommeren som meget langt væk. Men…

Beboerrådgiverne har atter brugt efteråret til at søge midler til vores sommerferieprojekt, hvor vi kan støtte børnefamilier med begrænset økonomi, således at disse familier også får en mulighed for at komme på ferie, selv om penge er små. Derfor er det her i den mørke vintertid allerede blevet tid til at overveje sommerferien 2008.

Vi er glade for at kunne fortælle, at Arbejdsmarkedets Ferie Fond (AFF) har besluttet at yde en væsentlig støtte til vores ferieprojekt. Ud over AAF har vi yderligere fået penge fra Tips- og Lottomidlerne og venter svar fra nogle mindre fonde.

Vi kan derfor igen i år tilbyde et antal børnefamilier muligheden for et betalt ferieophold samt i et vist omfang hjælp til betaling af transportudgifter efter nærmere fastsatte retningslinjer. Er I en børnefamilie – har I lyst til at holde en uges ferie sammen – og kniber det med at få råd, så er dette tilbud måske noget for Jer? Tilbudet henvender sig til alle forældre – også til dem, som ikke bor med barnet til dagligt.

Der ydes kun støtte til ferie i Danmark. I mange år har vi samarbejdet med Dansk Folkeferie, da mange beboere har været glade for deres feriecentre og de mange muligheder for børnene, som centrene rummer. Hvis I selv har en anden god ide til et feriested, så kan dette også være en mulighed.

Hvem kan komme i betragtning
Børnefamilier der bor i afdelingerne: Skovgårdsparken, Gellerupparken, Holmstrup, Odinsgård og Thorsbjerg samt børnefamilier der bor på Toveshøj har mulighed for at ansøge. At det kun er beboere fra disse afdelinger, der kan komme i betragtning, skyldes, at afdelingerne her har valgt at bruge huslejekroner på finansiering af beboerrådgivere.

For at komme i betragtning skal man opfylde Fondens økonomiske retningslinjer. Det handler primært om det rådighedsbeløb, som familien har tilbage, når de faste udgifter er betalt. Retningslinjerne er rummelige og ferie-tilbudet vil derfor kunne nå en bred kreds af børnefamilier.
Hvis du/I har behov for økonomisk støtte for at kunne realisere ferieønskerne sammen med børnene, så kontakt os i rådgivningen for at ansøge/ få foretaget en vurdering af mulighederne for at få bevilget et betalt ferieophold.

Hvordan søger man
Interesserede beboere i afdeling 5, Toveshøj skal henvende sig hos beboerrådgiver Maryam Fereidanian i beboerhuset Laden. Maryam kan træffes tirsdag 10 – 12 samt torsdag 15 – 17. Der er lukket om fredagen.

Familier fra de andre nævnte afdelinger skal henvende sig hos beboerrådgiver Jens Høgh og Abelone Asingh i Beboerrådgivningen, Gudrunsvej 16, 1. th. i tidsrummene: tirsdag 10 -12 samt torsdag 15 -18.

For beboere på Holmstrup mark er der også mulighed for at søge i tirsdags- rådgivningen 15 – 17 i Værestedets lokaler, Jernaldervej 245, 1. lej. 6. Du er naturligvis også velkommen til at ringe til os for at aftale et andet tidspunkt.

Dokumentation for indtægter og udgifter de sidste tre måneder skal medbringes til brug for udfyldelse af et ansøgningsskema samt beregning af familiens rådighedsbeløb. Ansøgningsfristen er fredag den 14. marts 2007.

Hvem får et tilbud
Beboerrådgiverne vil udvælge blandt de familier, der opfylder kravene. Der vil foregå en vis social vægtning af ansøgningerne (nylig skilsmisse, dødsfald, alvorlig sygdom mv.), så husk at oplyse herom. Ligeledes vil ansøgere, der har været af sted inden for de sidste 2 år komme sidst blandt ansøgerne.

Med venlig hilsen
Jens Høgh tlf. 86 25 21 26
Abelone Asingh tlf. 86 25 21 50
samt
Maryam Fereidanian tlf. 20 18 54 24
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt