Farverigt kulturgilde i Gellerup

Holstebro bragte musik, fest og farver med til beboerne i Gellerupparken

tekst og foto af Helle Hansen

I strålende sol på en varm søndag den 8. juni blev Gellerupparken på det nærmeste invaderet af kunstnere, musikere og dansere, der kom rejsende hele vejen fra Holstebro. De var draget på en sendefærd for at lave et kunstnerisk og folkeligt sammenskudsgilde med borgerne i Gellerup.

Målet var at fejre de kulturelle mangfoldigheder og samarbejdet i Region Midtjylland hele vejen fra vest til øst.
Sendefærden skulle forbinde yderpunkterne i regionen i et kulturelt gilde, der kan være med til at synliggøre samarbejdet og den kulturelle mangfoldighed, som findes på tværs af de geografiske afstande. 
Med Holstebros viceborgmester Arne Nielsen i front foran alle deltagerne fra Holstebros Festuge lagde mission­en ud med et festligt optog med start fra Bazar Vest.

Over 200 mænd og kvinder deltog i det store optog, der som en kulturfærd gik gennem Gellerupparken ned til festpladsen med masser at musik og dans, som fik rigtig mange nysgerrige beboere på Bentesvej ud på altanerne.

Lad løjerne gå i gang
På Festpladsen stod den århusianske formand for kulturudvalget og afdel­ingsbestyrelsesmedlem Rabih Azad-Ahmad og bød gæsterne velkommen, og så kunne løjerne ellers gå i gang.

De optrædende fra Holstebro var både lokale og udenlandske gæster. Og der var både balletdansere, balinesiske dansere, motorcyklister, brasilianske trommeslagere og mange flere, der i forbindelse med Holstebro Festuge og i samarbejde med folk fra Odin Teatret havde sammensat en lang række flotte, spændende og farverige indslag.
En herligt kulturelt besøg, som Gellerupparken gerne vil have flere af.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt