Vinderopgange i Trin for Trin blev fejret

En tirsdag aften i januar 2009 mødtes en række beboere fra Gellerup til en mellemøstlig buffet i Livsværksstedet i City Vest

tekst og foto af Poul Erik Kjøge, Meyer

Det var nemlig vinderne af opgangskampagnen, Trin for Trin, beboerne på Jettesvej 17 fra Gellerupparken og Janesvej 41 i Toveshøj, som var blevet udnævnt til de smukkeste opgange.

Kampagnen blev opstartet af Samvirket i Gellerup og Toveshøj og hurtigt bakket op omkring af afdelingsbestyrelserne og Meyerprojektet.
Det betød, at der blev sat fokus på alle opgange i november måned, efter at der var blevet uddelt en pjece med en række ambassadørers kommentarer om rene opgange, og TV Aarhus havde udsendt flere videoer om kampagnen og Meyerprojektet.

Hver eneste uge fik hver enkelt opgang en Smiley alt efter den enkeltes uges tilstand. Var der ryddet op? Flød der papir, cigaretter eller andet i opgangene? En hel række kriterier afgjorde Smileyen, der blev uddelt af rengøringspersonalet i driftsafdelingen sammen med medarbejderne fra Meyerprojektet.
Efterhånden som ugerne gik kunne beboere og medarbejdere se, at standarden hævede sig – og efter en hård slutspurt kunne de to vindere udnævnes.

Helle Hansen fra afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken udtalte ved vindermiddagen:
”Det er dejligt med en milepæl, hvor man kan rose nogen. At kunne uddele en tak til de to opgange, sende børnene i Legelandet og så glæde sig over, at standarden i opgangen er blevet hævet i to afdelinger.”

De kommende uger skal arbejdet med opgangskampagnen vurderes, og allerede nu har Meyermedarbejderne været ude i de opgange, hvor der blev sat fokus på en række mangler. Både i den daglige rengøring, men også i beboernes adfærd – eller også fordi der var faktorer udefra, som indvirkede i standarden. Der vil derfor blive sat fokus på 15 opgange i den kommende tid.

Og det vil være ganske naturligt, hvis der i den kommende vinterperiode igen bliver sat fokus på opgangene, men nu har børnene fra vinderopgangene haft en hyggelig aften sammen med deres forældre i Livsværksstedet, hvor de ganske naturligt fik besøg af de to boligområders nye maskot, Otto – og så var der ellers sang og karameller, mens alle børnene fik lejlighed til at hilse på maskotten.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt