Klummen

Når festen er forbi

Lidt om humørsvingninger

af Inger Bloch

Husker I forberedelserne til jul? Mange af os havde travlt med at pynte op, bage småkager, finde ud af, hvem vi skulle være sammen med, købe gaver, lave mad o.s.v. – o.s.v..
Det hele kulminerede i juleaftensfest, diverse julefrokoster og  familiesammenkomster – og lige efter kom så nytåret!
MEN – 2. nytårsdag eller lige efter, når julepynten er pakket ned og juletræet smidt ud – ja så føles stuen lidt tom, og der er også blevet underligt stille: FESTEN ER FORBI.

En lignende fornemmelse af tomhed/mathed kan melde sig, når man netop er blevet færdig med at læse en rigtig god bog og har været indfanget af handlingen og næsten synes, at man kender bogens personer, som man altså nu må sige farvel til. Man kan sige, at FESTEN ER FORBI.

For ikke at tale om finanskrisen, der som bekendt har medført, at husværdiernes himmelflugt er stoppet – og at nogle virksomheder må lukke med stigende arbejdsløshed til følge. Man kan i sandhed sige, at FESTEN ER FORBI.

——–

Jamen – hvad skal man egentlig stille op med den noget nedtrykte stemning, der opstår?
Min opskrift – hvis der altså findes nogen – er først og fremmest at foretage sig noget meningsfuldt! – det kan være alt muligt praktisk: Oprydning i skabe og skuffer, pudsning af vinduer, gardinvask, bage et brød, motionere eller trave en tur, gerne ifølge med andre.

Når humøret så forhåbentlig er steget en tak, indser man, at der kommer nye fester, der er nye bøger, der skal læses – og der er oven i købet en bankpakke på vej fra regeringen – og allerbedst: Der er heldigvis rigtig længe til næste jul og al det stress, der følger med.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt