Grundloven fejret i Gellerup

Afrikanske musikere, vietnamesiske breakdancere og tyrkiske folkedansere og arabiske rappere og masser af festlige aktiviteter skabte en dejlig dag for børn og voksne

Grundlovsdagen blev på ægte Gellerup-vis fejret med prompt og pragt, da afdelingsbestyrelserne for Gellerupparken og Toveshøj sammen med fællesrådet, Gellerup Sekretariatet og Nudansk Ungdomsråd og en hel masse foreninger og aktiviteter skabte rammere for en fantastisk folkefest, som endnu en gang synliggjorde, at i Gellerup er der plads til alle, og at mangfoldighed er en styrke.

Grusbane indviet

Solen skinnede hele dagen og skabte en perfekt ramme for festlighederne, som startede med et farverigt optog gennem området fra Bazar Vest via Toveshøj ned til Legepladsen midt i Gellerup. Her var dagens første aktivitet indvielsen af den nyanlagte fodboldgrusbane, som straks lagde grus til en minifodboldturnering arrangeret af ACFC på den ene banehalvdel. Mens Unge4Unge bød på kæmpe bordfodbold med levende mennesker på den anden banehalvdel.

I løbet af hele dagen var der omkring 2000 gæster på pladsen, som var blevet hyggeligt indrettet med boder og indianerlejre, café- og sceneområde. Og der var hele tiden et leben, og kun små og store glade ansigter, som hyggede sig blandt venner og bekendte.

Viceborgmester på hjemmebane

Gellerups egen viceborgmester Rabih Azad-Ahmad holdt årets grundlovstale fra scenen, der var pyntet med dannebrogsflag, bøgegrene og lilla syrener. Talen bliver senere vist i hele Mellemøsten, fordi en arabisk tv-station fulgte den unge dansk-palæstinensiske politiker hele dagen.

Næste punkt var Cirkus Tværs, som gav en af deres altid populære gøglerforestillinger. I det store telt havde en lang række politiske ungdomsforeninger opsat boder, hvor de indbød publikum til at deltage i sjove quizzer og aktiviteter med fokus på demokratiet og grundloven.

Otto og Meyerpatruljen øvede børnenes evner til at ramme skraldespande med Yum Yum-poser, beboersekretær Vibeke bød på kartoffelsmashing, og Unge4Unges smukke indianerpiger malede herlige farver i ansigterne på børnene, så de kunne føle sig som rigtige indianere, når de senere fik en ridetur på den lille pony i skoven bag Legepladsen. Og i bakkerne havde Fritidspatruljen arrangeret en spændende skattejagt, som satte børnene på sjove prøver.

Trommeslag og rap

Eftermiddagen sluttede af med et fuldt program på scenen, hvor børnene, der tidligere på dagen havde deltage i en trommeworkshop, gav en smagsprøve på deres kunne. Derefter var der afrikansk musik og akrobatik, vietnamesiske breakdance, tyrkiske folkedans og arabiske artister og rappere.

Dagen sluttede med en lille minikoncert med Gellerups egen rapper Cha-D på scenen efter en helt igennem festlig Grundlovsdag, som helt sikkert fortjener en reprise næste sommer.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2010-06 Juli

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2010-06 Juli side 28
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2010-06 Juli

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

  • Grundloven fejret i Gellerup
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data