Klumme

Om at lære børnene nogle regler

”Jeg smed det bare”

Papir på fortovet

Jeg kommer cyklende på Sigridsvej og ser en ca. 10-årig dreng stå med sin cykel; han er i færd med at pakke slik ud, og papiret havner på fortovet.

Idet jeg passerer ham, siger jeg: ”Du tabte noget!”. Drengen er hurtigt på cyklen og kører efter mig; han indhenter mig og råber: ”Jeg tabte det ikke – jeg smed det!”

Over for rødt lys

En anden dag cykler jeg på Edwin Rahrs Vej ved Bazaren. Jeg skal til at køre over krydset for grønt lys i min retning, da tre store drenge kommer slentrende – provokerende langsomt – tværs over vejen for rødt.

Jeg bruger min cykelklokke for at advare dem. Dette får én af drengene til at se gnavent på mig, mens han råber: ”Hold din kæft!”. Herefter fortsætter de med at krydse vejen i sløvt tempo.

Alvorligere forseelser

Foruden tyverier, overfald og røverier er brud på færdselsreglerne nogle af de alvorligste forseelser. At køre over for rødt lys – eller at køre alt for hurtigt efter forholdene – kan jo i mange tilfælde få en tragisk udgang, hvor én eller flere omkommer.

Eftertanker

Man bliver ked af det, når man hører eller læser, at mange unge bliver kriminelle og havner i vore fængsler – eller, at de måske i værste fald er skyld i dødsulykker eller selv bliver dræbt i trafikken efter at have kørt vildt.
Man kan spørge sig selv, om de tror, at de er udødelige – og at regler ikke gælder for dem, når de sætter foden på speederen og fræser derudaf.

Jeg mener, at forældre vil gøre deres børn en stor tjeneste ved at indprente dem de forskellige regler om god opførsel og respekt for trafikreglerne, og det er vigtigt at forklare dem om konsekvenser af ikke at følge reglerne. – Desuden skal forældre lære børnene at føle en grundlæggende respekt for andres ejendom – og det skal gøres fra de er små!

Sidst men ikke mindst bør man som forældre støtte sine børn i at træffe fornuftige valg, så de får gode fritidsinteresser, f.eks. ved at de deltager i sport; der findes heldigvis baner i Brabrand til flere forskellige former for sport – basketball, fodbold, skateboard m.m.

Resultatet af sådan en vejledning vil blive, at børnene får et meget bedre liv i samfundet – både mens de endnu er børn og senere hen i tilværelsen.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2010-06 Juli

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2010-06 Juli side 24 forsiden af magasinet 2010-06 Juli

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data