Sansehaven i Gellerup i gang på trods

Sansehavens første bed på plads med besvær efter tyveri

af Sebastian Adorján Dyhr – foto af Helle Hansen

Folkene bag initiativet Sansehaven i Gellerup arrangerede søndag den 6. juni happeningen ”Sansehaven spirer” på grunden, hvor sansehaven i fremtiden skal ligge, i svinget på Gudrunsvej, hvor International Kvindeforening tidligere holdt til.

 Onsdagen ugen efter var der et leben i haven, da højbedene blev samlet og fyldt med jord og plantet til med urter og blomster.

Onsdagen ugen efter var der et leben i haven, da højbedene blev samlet og fyldt med jord og plantet til med urter og blomster.

Til spiredagen var der blevet indkøbt to højebede, som skulle beplantes med urter og blomster, men da dagen oprandt var 12 lange træplanker blevet stjålet. Søndagen blev så i stedet brugt til at samle affald og skrald på den ca. en halv hektar store grund, som i dagens anledning var blevet slået af boligforeningens driftsafdeling. Og så måtte de frivillige bestille en omgang nye planker, så højbedene kunne samles og beplantes onsdagen efter.

Søndagens spiredag blev brugt til at samle affald og rydde op i Sansehaven.

Søndagens spiredag blev brugt til at samle affald og rydde op i Sansehaven.

En have for voksne
Baggrundsgruppen bag projektet er meget begejstret for det grønne areal, som de mener, kan blive en perfekt ramme for sansehaven, der skal være en have for de mange voksne beboere, som er ramt af PSTD.

Formålet er at skabe en rolig, velplejet oplevelseshave i et hjørne af Gellerup, hvor områdets voksne beboere skal kunne komme og finde ro. Samtidig håber arbejdsgruppen også at kunne lave Sansehaven til et aktiveringssted for nogle af de beboere, som har sværest ved at komme ud på arbejdsmarkedet.

Yderligere oplysninger kan fås hos Samvirkesekretær Helle Hansen – mobil 29 20 89 78 – e-post helhan@aarhus.dk.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt