Forældre på skolebænken med sundhed på skemaet

Gellerup Højskole laver forløb for forældre om kost og sundhed sammen med Tovshøjskolen

Tekst og foto af Helle Hansen

Hver tirsdag eftermiddag møder et hold forældre op på Tovshøjskolen for at deltage i et kursus om sundhed og sygdom, mad og motion. Kurset er planlagt i samarbejde mellem Gellerup Højskole og skole-hjem-samarbejdet for Tovshøjskolens indskoling, og det støttes med midler fra Integrationsministeriet.

Undervisningen foregår i skolens tidligere sfo, som siden nytår har dannet rammen om den nye uddannelsescampus på Tovshøjskolen.

Forældrene til børnene i Tovshøjskolens indskoling lærer om mad og sundhed. Janne Grøntved Larsen fra Gellerup Højskole sidder i midten

Forældrene til børnene i Tovshøjskolens indskoling lærer om mad og sundhed. Janne Grøntved Larsen fra Gellerup Højskole sidder i midten

12 uger på skolebænken
Janne Grøntved Larsen, der er projektmedarbejder på Gellerup Højskole, byder sammen med skole-hjem-vejleder Steve Sebastin fra Tovshøjskolen deltagerne velkommen og præsenterer dagens gæst, som er på besøg for at fortælle om områdets Sundheds Cafe, som holder til i Beboerhuset Laden. Senere skal holdet over i skolekøkkenet og bage sunde boller.

Der er tilmeldt 16 forældre til kurset, som hver uge har et nyt tema på skemaet. Det kan være livsstilssygdomme, motion, sundhed, fiber og fedtstoffer, indkøb og energibalance.
Holdet mødes kl. 12, og efter de første par timer støder børnene til, og så er forældre og børn fælles om at lave mad sammen.

Kurset slutter midt i april med en heldagstur til Højskolen i Kalø, hvor en af opgaverne bliver at lave et opskriftshæfte med alle holdets mange spændende opskrifter, som har været afprøvet i løbet af vinteren.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt