FAS og Fritidsforeningen efterlyser nye bud på fremtidens samarbejde

Alle beboere inviteres til workshop, hvor der er plads til at sige sin mening om Fritidsforeningen og FAS

Af Helle Hansen

På Fritidsforeningens generalforsamling i maj blev bestyrelsen opfordret til efter sommerferien at invitere alle boligforeningens beboere til en workshop, hvor fremtidens samarbejde mellem Fritidsforeningen og FAS, Fritidsforeningens Aktivitetsstøtte, skulle diskuteres.
Invitation til workshoppen er nu sendt rundt til samtlige beboere i boligforeningen – og den ses også på bagsiden af dette Skræppeblad.
Workshoppen holdes lørdag den 4. oktober kl. 13-16 i Foreningernes Hus i Gellerup.

Tiden er løbet
”Tiden og udviklingen er ved at være løbet fra den nuværende konstruktion med Fritidsforeningen og FAS. Oprindelig var der fem afdelinger, som alle lå i Brabrand. I dag er vi over 25 afdelinger spredt ud over hele kommunen med et spænd fra fire til 1776 boliger,” sagde formand Youssef Abdul Kader under beretningen ved generalforsamlingen i maj.

Og det er blandt andet en af de udfordringer, som bestyrelsen ønsker at diskutere på workshoppen.
Håbet er, at mange beboere kommer forbi og giver deres mening til kende. Et andet diskussionsspørgsmål lyder: Kan man slå FAS og Fritidsforeningen sammen?

Mange år på bagen
Fritidsforeningen har eksisteret i mere end 40 år. Og langt de fleste beboere i Brabrand Boligforening betaler hver måned de 10 kroner, det koster at være medlem. Af de ti kroner går to en halv kroner til FAS, der betyder Fritidsforeningens Aktivitetsstøtte, som yder rentefrie lån til aktivitetsforeningerne i boligforeningens mange afdelinger. Fritidsforeningen står til gengæld både for at arrangere sommerudflugter for børn og voksne, give støtte afdelingernes sommerfester mv. Samt støtte til lokale foreningsaktiviteter.

To bestyrelser
Medlemmerne af bestyrelsen for Fritidsforeningen vælges på en årlig generalforsamling, der holdes i maj. Medlemmerne af FAS´ bestyrelse vælges til gengæld på afdelingernes beboermøder, således at lige afdelinger, som Søvangen, afd. 2, og Gellerupparken, afd. 4, vælges i lige år, mens ulige afdelinger som Skovgårdsparken, afd. 3, og Toveshøj, afd. 5, vælges i ulige år.

Bud på fritiden
Fritidsforeningens og FAS bestyrelser holdt allerede i foråret et fællesmøde med administrationen, hvor der blev taget hul på snakken om en ny konstruktion. Og der har været nedsat et udvalg, som har arbejdet videre med ideer og forslag. Nu beder bestyrelserne beboerne om at komme på banen med deres ønsker og ideer til, hvordan det skal se ud i fremtiden. Og håbet er, at mange har lyst til at give deres mening til kende.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt