Fritidsforeningens FAS-sektioner er snart på plads

Om kort tid kan foreninger igen søge støtte via fritidsforeningens FAS-sektioner

Af Helle Hansen

”Det tog lige lidt længere tid end først forventet at få alt det formelle på plads. Men nu er forretningsordnen godkendt og underskrevet af Fritidsforeningens bestyrelse, og i de tre FAS-sektioner er bestyrelserne i fuld gang med at få lavet deres egne forretningsordner,” fortæller formanden for Fritidsforening, Youssef Abdul Kader.
Når FAS-sektionernes arbejde er udført og godkendt af Fritidsforeningens bestyrelse, er det igen muligt for lokale aktiviteter og foreninger at søge støtte i de enkelte FAS-sektioner, som hedder Nord, Vest og Syd.

Forskellige støtteformer
Det bliver fremover sådan, at det kan være forskelle på, hvad foreningerne i nord, syd eller vest oplever, det er muligt at søge støtte til. Det er nemlig nu op til de enkelte sektionsbestyrelser at beslutte, hvilke støttemuligheder der skal tilbydes.

Der kan blive tale om støtte til kørsel eller musikarrangementer, driftstilskud til pensionsklubber, lån til foreninger, der for eksempel skal købe klubmøbler eller computere, støtte til en afdelings sommerfest, et kulturarrangement eller en sommerudflugt for en afdelings beboere.

Fritidsforeningen holder øje
Den nye struktur i Fritidsforeningen med tre FAK-sektioner blev vedtaget på forårets generalforsamling. Formålet har været at tilpasse foreningen til de meget forskellige ønsker, det gennem de senere år har været tydeligt, at der været behov for at opfylde.

Det betyder, at det fremover bliver ude i sektionerne, at den konkrete sagsbehandling af ansøgningerne vil finde sted, mens Fritidsforeningen blot overvåger, at det foregår efter de udstukne regler. Medlemmerne af FAS-sektionernes bestyrelser vælges på de enkelte afdelingers beboermøder, i nord og syd stiller hver afdeling med en repræsentant, mens Gellerupparken, som er alene i Vest-Sektionen, vælger fem personer til bestyrelsen på afdelingsmødet.

Hjemmeside med oplysninger
Når FAS-sektionerne har afleveret og fået godkendt deres tildelingsregler af Fritidsforening, bliver det muligt at læse, hvilke muligheder der er for at søge støtte på boligforeningens hjemmeside bbbo.dk, hvor Fritidsforeningen har en underside. Med tiden er det planen, at Fritidsforeningen skal have sin egen hjemmeside, hvor medlemmerne kan følge med i referater, tildelinger af tilskud osv.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt