Fritids­foreningens FAS-sektioner er snart på plads

Om kort tid kan foreninger igen søge støtte via fritidsforeningens FAS-sektioner

”Det tog lige lidt længere tid end først forventet at få alt det formelle på plads. Men nu er forretningsordnen godkendt og underskrevet af Fritidsforeningens bestyrelse, og i de tre FAS-sektioner er bestyrelserne i fuld gang med at få lavet deres egne forretningsordner,” fortæller formanden for Fritidsforening, Youssef Abdul Kader.
Når FAS-sektionernes arbejde er udført og godkendt af Fritidsforeningens bestyrelse, er det igen muligt for lokale aktiviteter og foreninger at søge støtte i de enkelte FAS-sektioner, som hedder Nord, Vest og Syd.

Forskellige støtteformer

Det bliver fremover sådan, at det kan være forskelle på, hvad foreningerne i nord, syd eller vest oplever, det er muligt at søge støtte til. Det er nemlig nu op til de enkelte sektionsbestyrelser at beslutte, hvilke støttemuligheder der skal tilbydes.

Der kan blive tale om støtte til kørsel eller musikarrangementer, driftstilskud til pensionsklubber, lån til foreninger, der for eksempel skal købe klubmøbler eller computere, støtte til en afdelings sommerfest, et kulturarrangement eller en sommerudflugt for en afdelings beboere.

Fritidsforeningen holder øje

Den nye struktur i Fritidsforeningen med tre FAK-sektioner blev vedtaget på forårets generalforsamling. Formålet har været at tilpasse foreningen til de meget forskellige ønsker, det gennem de senere år har været tydeligt, at der været behov for at opfylde.

Det betyder, at det fremover bliver ude i sektionerne, at den konkrete sagsbehandling af ansøgningerne vil finde sted, mens Fritidsforeningen blot overvåger, at det foregår efter de udstukne regler. Medlemmerne af FAS-sektionernes bestyrelser vælges på de enkelte afdelingers beboermøder, i nord og syd stiller hver afdeling med en repræsentant, mens Gellerupparken, som er alene i Vest-Sektionen, vælger fem personer til bestyrelsen på afdelingsmødet.

Hjemmeside med oplysninger

Når FAS-sektionerne har afleveret og fået godkendt deres tildelingsregler af Fritidsforening, bliver det muligt at læse, hvilke muligheder der er for at søge støtte på boligforeningens hjemmeside bbbo.dk, hvor Fritidsforeningen har en underside. Med tiden er det planen, at Fritidsforeningen skal have sin egen hjemmeside, hvor medlemmerne kan følge med i referater, tildelinger af tilskud osv.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2015-08 Oktober

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2015-08 Oktober side 9
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2015-08 Oktober

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data