Afd. 6: Administrator gennem 21 år takker af

Afdeling 6 – Holmstrup

Værestedet i Holmstrup fortsætter

Tekst Jens Skriver, arkivfoto

Simon Holse, som har været administrator og fundraiser for Værestedet i Holmstrup i al den tid, det har eksisteret, takker af uden at smække med dørene.

Historien
Det hele startede med byudvalgsmidler og en toværelses lejlighed i Jernaldervej 237a, der åbnede dørene 1/12 1997. Den blev for lille i løbet af nogle måneder, og aktiviteten flyttede til en fireværelses i 217. Nuværende lejlighed i 245 rykkede man ind i 5/6 2001.

En arbejdsgruppe fik aktiviteten op at køre i begyndelsen, hvor der var 10 frivillige. Der har aldrig været ansatte, som skulle have løn. Kommunen har overvejet at ansætte en aktiveringsperson, men man kunne ikke opnå enighed om, hvilken afdeling som skulle betale. Huslejen var en tung post. Mange af møblerne har man fået foræret.

Byudvalgsmidlerne slap op i 2015, og kommunen ville ikke betale til husleje. Derfor besluttede et beboermøde, at afdelingen skulle overtage lejemålet, og nu var kommunen til at snakke med.

Hvert af de to følgende år bevilgede den 50.000 kroner, og de har rakt lidt længere, men nu er tilskuddet blevet ramt af besparelser. Derfor benytter Simon sig af muligheden for at sige tak nu pr. 1/7, så der kan komme nyt liv.

I det daglige
Aktiviteten drives af en såkaldt frivillig social forening, der udgøres af de frivillige. Fra starten var målgruppen psykisk sårbare og ensomme. Der arrangeres fællesspisning hver onsdag, hvor man også kan få en sludder og en sladder.

Ingen registreres. Alle skal kunne komme. Øl og narkotika er bandlyst.

Den eneste behandling, som er blevet foretaget, er, at nogen har fået beskeden ”Du har det ikke så godt” og er blevet henvist til andre steder.

”Afdelingsbestyrelsen har altid været velvillig. Kommunen for så vidt også,” siger Simon. I mens arbejder andre, ikke mindst Betina Tang, på at drive aktiviteten videre. Lejligheden er fortsat afdelingens, og der er andre aktiviteter. Simon har for øvrigt altid håbet på, at den kunne blive et egentligt beboerhus.

Simon Holse har kæmpet for Værestedets overlevelse

Simon Holse har kæmpet for Værestedets overlevelse
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt