Er beboerdemokratiet en besværlig størrelse for driften?
Læserbrev som reaktion på afdelingsmødet i Gellerup den 27. april
Alle ved, at vi gennem vores husleje betaler boligforeningen for at føre regnskab, gøre rent og vedligeholde området, at føre referater på bestyrelses- og afdelingsmøder osv. osv. Og tak for det! Det gør de godt. Noget driftspersonale assisterer også afholdelsen af vores afdelingsmøder. Det får de også deres løn for, helt ok. Men det virker bagvendt, når de bruger deres af os betalte arbejdstid til at udarbejde modforslag og ændringsforslag til det, som det frivillige beboerdemokrati kommer på banen med.
I afdeling 4 har vi på afdelingsmødet med et demokratisk flertal netop vedtaget, at vi ønsker ulåste indgangsdøre i dagtimerne. Det var driften totalt imod, og de havde deres grunde til det. Bevares, de må gerne komme og argumentere for det. Men afdelingsmødets beslutning gik dem imod, og vi er alle spændte på, om driften så vil efterleve beslutningen og udføre den.
Afdelingsbestyrelsen har efterhånden en lang liste over beboerdemokratiske beslutninger, som bliver tilsidesat, nedprioriteret, smidt i skraldespanden, alene fordi det ikke passer ind i, hvad driften mener. Vi har også eksempler på, at boligforeningen ikke forelægger relevante sager til afdelingsbestyrelsen. Er man bange for, at beboerdemokratiet kunne gå imod direktionens/driftens ønsker?
Jeg ønsker den nye direktør og hele driftspersonalet stor arbejdsglæde. Vær dog glade for jeres aktive og demokratiglade beboere!
Johannes Wilhelm A. Nussbaumer, Gudrunsvej 76, 6. MF
beboer i Gellerupparken
Samarbejde er fælles sag
Svar fra administrerende direktør Kristian Würtz:
Johannes Wilhelm A. Nussbaumer rejser i et læserbrev her i Skræppebladet en kritik af boligforeningens administrations understøttelse af beboerdemokratiet i foreningens største afdeling, Gellerupparken. Det kommer i kølvandet på en tilsvarende kritik, som blev fremført på afdelingsmødet i Afd. 4 i april måned. Jeg var desværre fraværende ved den lejlighed, men skal her benytte mig af lejligheden til både at kommentere kritikken samt dele mine overvejelser om, hvordan vi kan sikre et godt samarbejde fremadrettet.
Lad mig først tilkendegive, at det er min klare opfattelse, at administration såvel som driftspersonale gør en stor og dedikeret indsats for at sikre et godt samarbejde med Afd. 4 og for at sørge for gode rammer i hverdagen i afdelingen. Derfor mener jeg heller ikke, at Nussbaumers kritik er rimelig.
Det er samtidig en kendsgerning, at det gode samarbejde skal søges i en situation, hvor der dels – hvad der vel er naturligt i en stor afdeling – kan være betydelige meningsforskelle internt mellem beboerne, dels skal tages hensyn til, at en del af præmisserne for afdelingens udvikling er fastlagt af boligforeningens foreningsbestyrelse.
Det betyder, at vi hver især – administration og afdelingsbestyrelse – må bestræbe os på at være i tæt dialog. Af samme grund sørger administrationen for at have en omfattende, løbende mødeaktivitet med afdelingsbestyrelsen. Både angående den daglige drift, forberedelsen af møder i beboerdemokratiet og ift. arbejdet med de store projekter, som er en udløber af Udviklings- og Helhedsplanerne for Gellerup og Toveshøj.
Jeg har både en tiltro til og ambition om, at det samarbejde kommer til at medvirke til en fortsat positiv udvikling i afdelingen.
Læs også
▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2022-04 Juni