Afd. 10: Rød­lund­parken siger farvel til mangeårig formand

afdeling 10 – Rødlundparken

Aase Christensen stiller ikke op, da hun er syg

Når man kommer til et beboermøde, er det altid lidt spændende, hvor længe det vil tage, og hvilke debatter der vil være. Sådan var det også til afdelingsmødet i Rødlundparken i Harlev. Da beretninger fra afdelings- og foreningsbestyrelsen var overstået efter 20 minutter, troede beboerne, at de kunne være færdige med mødet klokken 21, hvor der var bestilt smørrebrød. Sådan skulle det dog ikke blive.

Da formand gennem årtier Aase Christensen et par måneder før mødet havde trukket sig fra bestyrelsen på grund af sygdom, havde Jan Persson overtaget formandsposten og skulle derfor levere beretningen. Han forklarede, at bestyrelsen havde stået stille i nogle måneder på grund af Aases sygdom. Derfor takkede Jan for hendes indsats og tilføjede, at der nu var en ny anledning til at få nogle nye ind i bestyrelsen, der kan bidrage med nye ideer og energi. Han sagde også tak til både driften og administrationen for den store hjælp, de ydede, da de stod uden formand.
”På grund af dem fik vi det stadig til at køre,” sagde Jan.
Derudover fortalte han, der snart kommer ny affaldsordning, hvor Jan glæder sig over, at de kun mister en parkeringsplads, og det er ret billigt sluppet.

Huslejestigning

Administrationschef Susanne Witting var kommet for at redegøre for budgettet for 2024. Tidligere har Aase fremlagt det, men denne gang blev det Susanne, der brugte sine PowerPoint-illustrationer, som hun også bruger i de andre afdelinger.
Hun kunne fortælle, at huslejen i afdelingen stiger med 1,4 procent. Det skyldes blandt andet højere administrationsbidrag og terminsydelser.

Der blev spurgt ind til, om beboerne ikke snart kan få nye badeværelser, og her lød svaret fra Susanne Witting, at det er noget, de skal beslutte på afdelingsmødet, men hun foreslog, at den nye afdelingsbestyrelse kan arbejde på et forslag.
Budgettet med huslejestigninger blev derefter godkendt.

Lange debatter om forslag

Første forslag var der stor debat om. Her skulle beboerne beslutte, om der skulle sættes ladestandere op i afdelingen. De vil ikke få nogen indvirkning på huslejen, da AURA står for opsætning og drift. Så den enkelte beboer skal kun betale prisen for at lade bilen op.
Det var en tæt afstemning, men det endte alligevel med et ja til ordningen. Et af argumenterne imod var, at der i forvejen manglede parkeringspladser.
”Hvorfor er du imod det?” sagde en til sin mor. ”Det er fremtiden!”

Forslag om farverne på træhegn/låger blev trukket, da der var lidt for mange spørgsmål til det. Men beboeren ville snakke med bestyrelsen om at stille det igen på et senere tidspunkt.
Der blev stillet forslag om mulighed for reservation af handikappladser til beboere med et blåt parkeringskort. Det blev også vedtaget.

Det sidste punkt var det, der var mest debat om, men også et punkt, som de ikke kunne stemme om, da administrationen havde bedømt, at det var i strid med gældende lovgivning.

Det handlede om, hvorvidt beboerne kunne overtage haverne, som de er, når de flytter ind, og ikke skal starte forfra. Susanne Witting kunne oplyse, at reglerne for haverne står i råderetskataloget, og at man løbende kigger på det.
Det blev også vedtaget, at undersiden af de hængende altaner kan males, bare det bliver udført af en professionel maler.

Den nye bestyrelse fra venstre:
Jan, Lene, Kristian, Iben, Rie og Karsten.

Valg

Så blev det tid til valg, og denne valghandling tog et stykke tid, men det betød jo bare, at der er interesse for at være en del af beboerdemokratiet.

Efter optællingen blev følgende personer, som synes, det var helt fint bare at have fornavnet med, valgt: Lene 83, Jan 75, Iben 69, Kristian 64, Finn 60, Rie 60, Lars 54
Da Finn og Rie begge havde fået 60 stemmer, skulle der omvalg til suppleantposten. Her løb Rie med 46 stemmer og Finn fik 44.

Der blev ikke valgt nogen til Skræppebladet eller FAS.

Klokken 22.30 kunne mødet endelig afsluttes, og beboerne kunne få deres smørrebrød og en øl eller vand.

Rødlundparken

Afdeling 10

  • 233 boliger i lejligheder og rækkehuse, heraf 10 ældrevenlige og 6 ungdomsboliger.
  • Huslejestigning 1,4 %
  • Ny gennemsnitlig leje pr. m² ungdomsbolig 925 kr.
  • Ny gennemsnitlig leje pr. m² familiebolig 1.011 kr.
  • Rødlundvej og Næshøjvej, Harlev

Vi har bedt OpenAI om fordele og ulemper ved el-ladestandere:

Opsætning af ladestandere til el-biler ved en boligafdeling har både fordele og ulemper. Her er nogle af dem:

Fordele:

  1. Miljøvenligt:

    El-biler er mere miljøvenlige end benzin- eller dieselbiler, da de ikke udleder forurenende stoffer. At tilbyde lademuligheder kan opmuntre beboere til at vælge el-biler, hvilket kan reducere den samlede miljøpåvirkning.

  2. Attraktivitet:

    Boligafdelinger, der tilbyder ladestandere, kan være mere attraktive for potentielle lejere eller købere, især i områder med stigende interesse for el-biler.

  3. Løsning til beboere:

    Beboere i boligafdelingen kan oplade deres el-biler bekvemt uden at skulle bekymre sig om at finde offentlige ladestationer eller vente i kø.

  4. Potentiel indtægtskilde:

    Boligafdelingen kan muligvis opkræve et gebyr for brugen af ladestanderne, hvilket kan generere en ekstra indtægtskilde for ejeren eller administrationen.

Ulemper:

  1. Høje omkostninger:

    Installation af ladestandere kan være dyrt, især hvis der ikke allerede er tilstrækkelig elektrisk infrastruktur på stedet.

  2. Fordeling af omkostninger:

    Det kan være udfordrende at afgøre, hvordan omkostningerne ved installation og drift af ladestandere skal fordeles mellem beboere, især hvis nogle ikke ejer el-biler.

  3. Energiforbrug:

    Ladestandere kan forårsage et øget energiforbrug i boligafdelingen, hvilket kan påvirke elforsyningen og øge strømomkostningerne for alle beboere.

  4. Pladsbehov:

    Installation af ladestandere kræver også fysisk plads, og det kan være en udfordring at finde egnede placeringer, især i ældre bygninger med begrænset plads.

  5. Vedligeholdelse:

    Ladestandere kræver regelmæssig vedligeholdelse for at sikre, at de fungerer korrekt, og dette kan medføre yderligere omkostninger.

Samlet set kan opsætning af ladestandere ved en boligafdeling være en positiv udvikling, især med hensyn til miljøfordelene og attraktiviteten for beboere. Men det kræver nøje planlægning, investering og administration for at håndtere de potentielle udfordringer og sikre, at fordelene opvejer ulemperne.

… med følgende prompt:

Fordele og ulemper ved at opsætte ladestandere til el-biler ved en boligafdeling?

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2023-05 Oktober

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2023-05 Oktober side 21
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2023-05 Oktober

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data