Afd. 3: I Skovgårds­parken går det godt

Afdeling 3 – Skovgårdsparken

Den unge afdelingsbestyrelse fik opbakning til sit arbejde på beboermødet

Skovgårdsparkens nye formand, Sahra Mohamed, bød velkommen til beboermødet og lagde ud med at rose alle for et rigtigt godt samarbejde både i bestyrelsen, med driften og med administrationen. Det har været en fornøjelse, fastslog Sahra, der tiltrådte efter sidste beboermøde.

At dømme efter dagsordenen for mødet, så har afdelingsbestyrelsen haft travlt. Især efter Skovgårdsparken sidste år den 1. december igen endte på den dumme ghettoliste, der i dag kaldes Parallelsamfundslisten. Det har dog haft den betydning, at afdeling 3 allerede har fået en boligsocial helhedsplan i samarbejde med Gellerupparken og Toveshøj, som beboerne stemte ja til før sommerferien.

Lige efter sommerferien er der blevet ansat to boligsociale medarbejdere, Masud Turkzeban og Martin Fredsted Kjær. Førstnævnte var til stede på beboermødet for at præsentere sig selv og takke for den fine modtagelse, de to medarbejdere havde fået ved et fælles spisearrangement ugen forinden.

Sahra Mohamed fortalte i sin beretning om nogle af de mange projekter og aktiviteter, som afdelingsbestyrelsen har lavet det sidste års tid. Blandt andet en populær Halloween-fest, en julefest, en pensionistfest og fastelavn. Flere ting i godt samarbejde med naboerne i AAB.

Afdelingen har en stor udfordring med affald. Der er blevet gjort brug af blokambassadørerne til at informere om affaldshåndtering. Og de var også til stede forud for mødet for at orientere beboerne, i hvilke spande skraldet skal smides hen. Og så fik beboerne at vide, at der fra årsskiftet sættes gang i maling af opgangene, så det kan være med til at forbedre udseendet og skabe bedre trivsel.

Højhuset bliver der også stadig snakket om, der er planer om at ændre nogle af lejlighederne, så der kommer færre, men større lejligheder. Intet er besluttet endnu, og alle kan henvende sig med ideer og input. Men nu starter snakken med kommunen og Landsbyggefonden. Og så skal der også tales om fugt i ungdomsboligerne. Men det er stadig alt for tidligt at komme med en tidsplan.

Og så vil der til foråret komme et ekstra beboermøde om nye badeværelser og tv-pakker, lovede formanden og opfordrede salen til at give en kæmpe hånd til hele bestyrelsen. Og det var der opbakning til.
Der var ingen kommentarer fra salen, og det tolkede dirigent Peter Iversen som, at der var opbakning til beretningen.

Huslejestigning på to niveauer

Administrationschef Susanne Witting gennemgik budgettet, der lød på en huslejestigning på 4,6 procent i de renoverede blokke, mens gennemsnitshuslejen ellers ville stige med 4,2 procent.
Der blev stillet enkelte spørgsmål til budgettet, som blev godkendt med et overvældende flertal.

Stribe af forslag

Beboermødet tog derefter fat på at behandle en håndfuld forslag.
Et forslag om at udvide parkeringskontrol til også at omfatte Astridsvej og Ingasvej blev vedtaget, og fremover bliver det også forbudt at parkere med erhvervskøretøjer på afdelingens parkeringspladser uden for tidsrummet klokken 7-16.

Debat om videoovervågning

Sammen med administrationen havde afdelingsbestyrelsen stillet et forslag om videoovervågning, der var lavet i tre versioner: den fulde pakke med kameraer over­alt, et forslag med begrænset overvågning og et tredje forslag med kun overvågning i vaskeriet, sidstnævnte med en huslejestigning på seks kroner om måneden.

Afdelingsbestyrelse anbefalede, at beboerne skulle stemme for den fulde pakke med en huslejestigning på 81 kroner om måneden i ti år. Derefter bortfaldet lånet til køb af kameraer, så udgiften kun bliver 42 kroner om måneden til opsparing til nye kameraer samt driften af systemet.
Der var en god debat om overvågning. Flere beboere var ikke alt for begejstret for den megen kontrol, og der blev stillet spørgsmål, om det ikke bare var falsk tryghed. Det er mange penge, blev der sagt. Det blev nævnt, at alle beboere betalte 49 kroner for hærværk om måneden, måske vil det tage af, hvis der kommer kameraer, lød et argument omkring økonomien.

Et stort flertal stemte ja til den fulde pakke, som boligforeningen nu går i gang med at bestille.

Fra B- til A-ordning

Fra administrationen var fremsendt et forslag om, at Skovgårdsparken skal gå fra B- ordning til A-ordning pr. 1. januar 2025. Det vil medføre flere ændringer i afdelingens vedligeholdelsesreglement. Overgangen vil betyde en huslejenedsættelse på 26 kroner pr. kvadratmeter om året. Der blevet stillet nogle opklarende spørgsmål, hvorefter forslaget blev vedtaget, så afdelingen ved årsskiftet overgår til A-ordning.

Telefoni med video

Sidste forslag vedrørte højhuset på Astridsvej, hvor administrationen foreslog, at der bliver opsat dørtelefoner med videofunktion. Forslag vedrørte kun højhusets beboere, men alle skulle stemme for eller imod. Det blev vedtaget, at der nu kommer dørtelefoni med videofunktion, og en huslejestigning på 111 kroner om måneden i tre år for højhusets beboere.

Fredsvalg af bestyrelsen

Punktet valg var hurtigt overstået, da tre bestyrelsesmedlemmer, Sahra Mohamed, Seyed Nasser Shams og Preben Andersen, sagde ja til at genopstillede til afdelingsbestyrelsen, og Magnus Paust takkede ja til at stille op. Så det blev afgjort ved fredsvalg uden afstemning.
Til Skræppebladets redaktion valgtes Johnni Pedersen, mens Wahdatullah Nazari blev suppleant.
Til FAS Nord valgtes Sheran Nur Hussein.

Huslejestigning 4,2 – 4,6 %

Afdeling 3, Skovgårdsparken
  • Huslejestigning:
    4,6 % i renoverede blokke Karensvej, Sigridsvej og ungdomsboliger Ingasvej.
    4,2 % i højhuset på Astridsvej.
  • Ny gennemsnitlig husleje pr. m² pr. år: 839 kr.
  • 432 boliger, heraf 392 familieboliger, 16 lejligheder samt 40 ungdomsboliger.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2024-05 Oktober

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data