Byrødder og bolig­forening i Folketinget om overvågning


Brabrand Boligforening og århusianske byrådsmedlemmer mødtes med Retsudvalget i Folketinget for at få gang i en lovændring, der skal gøre det lovligt at videoovervåge på boligforeningens områder i Gellerup.

Dagens store emne i de lokale dagblade er video-overvåning. Jyllands-Postens leder anbefaler overvågning i Gellerup og er glad for at politikere og boligforening har besøgt retsudvalget. Stiftens tophistorie er videoovervågning i midtbyen, som nu sættes i gang af politiet.

Overvågning kan give mere tryghed, hvis dem der gerne vil have tryghed også gerne vil have kameraer. Nogle gange er der lidt for langt mellem beboerne og toppen i boligforeningen:
“Vi har slet ikke ønsket video-overvågning på de offentlige arealer, det skal vi først diskutere i næste måned. Vi har blot ønsket overvågning i opgangene og på containerpladserne,” sagde formand for Gellerupparken Helle Hansen til Stiften.

Århus Kommune og Brabrand Boligforening har tidligere henvendt sig til justitsminister Brian Mikkelsen, der midt i december bad sine embedsmænd om at lave et oplæg om at udvide reglerne for overvågning. Torsdag voksede presset for en lovændring, da bl.a. Boligforeningens direktør Torben Overgaard og byrådsmedlemmerne Jacob B. Johansen (S), Gert Bjerregaard (V) og Marc Perera Christensen (K) besøgte Christiansborg. Retsordfører for det Konservative Folkeparti Tom Behnke (K), der er uddannet politibetjent, var meget imødekommende ifølge Jyllands-Posten:

“Jeg er positiv over for ideen. Det er dog helt sikkert, at ønsket kræver en lovændring. Som reglerne er i dag må boligforeningen ikke sætte videokameraer op. Derfor skal vi i første omgang bl.a. se på juraen i denne form for videoovervågning,” siger Tom Behnke, der gerne vil have eksperter til at undersøge, hvordan lovgivningen i fremtiden bør udformes, hvis overvågningen af arealerne i boligforeninger skal være lovlig.

Tryghedsfaktoren

Det forventes at koste omkring 15 millioner kroner at etablere videoovervågning i Gellerupparken og Toveshøj. Boligforeningen vil betale det meste, men også kommunen er klar til at poste penge i projektet, der især skal være forebyggende mod kriminalitet. Gellerup-området har trods ihærdig og gentagen indsats også gentagen været hærget af påsatte brande og andre forbrydelser.

“Det handler først og fremmest om tryghed for borgerne. Gellerup er et meget uroligt område, og det ligger mig meget på sinde, at vi benytter os af alle de muligheder, som vi kan komme i tanke om, for at skabe tryghed og for at komme hærværk og ballade til livs,” siger socialrådmand Gert Bjerregaard ifølge Århus Kommunes hjemmeside

“Ethvert forslag, der kan bidrage til at øge trygheden i det vestlige Århus, er velkomment. Derfor er det også i orden, at Århus Kommune og Brabrand Boligforening forsøger at få ændret loven, så det bliver tilladt for boligforeningen at opsætte videokameraer i bl.a. Gellerup og Toveshøj.
Kan de afslørende linser bidrage til, at kriminaliteten i området mindskes, er de 15 mio. kr., som en videodækning af området vil koste, givet godt ud.
[…] Det ville være befriende, hvis kameraerne kunne afsløre det sikkert ganske beskedne antal ballademagere, som med deres alternative opførsel gang på gang ødelægger det for de mange, og som bidrager til at give blandt andet Gellerup og Toveshøj et dårligt ry,” skriver Jyllands-Posten bl.a. i dag i sin leder.

Læs mere:

Flere indlæg og artikler om overvågning i Skræppebladet

Leder: Overvågning http://jp.dk/arkiv/?id=1571953
Videoovervågning måske på vej i Gellerup: http://jp.dk/arkiv/?id=1571536
Århus-delegation til Christiansborg: http://jp.dk/arkiv/?id=1570139
Hjemmeside fro Jyllands-Posten: http://www.jp.dk

Gellerup: Giv os politi frem for video: http://stiften.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090115/AAS/61131734/1002
Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk

Til kamp for videoovervågning i Gellerup: http://www.aarhuskommune.dk/view/forside/view_col1_forsideliste?_page=nyhed/694415
Århus Kommunes Hjemmeside: http://www.aarhuskommune.dk

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

jeppe carstensen
Jeg forstår ikke logikken i det her. Videoovervågning har jo aldrig forårsaget mindre kriminalitet. Det kan måske til nøds opklare nogle sager, men jeg synes forebyggende arbejde for femten millioner kroner ville række længere end denne politistat af en park, som det ser ud til at blive. Jeg har selv boet herude i to år nu, jeg elsker det, og jeg har ikke mødt noget eller nogen kriminel handling udover drengestreger. Det er hyklerisk og et udtryk for at frygten hersker blandt de paranoide ældre i området, der sidder på de kommunale og offentlige resurser med deres skriverier og rystende hænder. Hvorfor gemme os bag vores kamera, fjernsyn eller anden optagedingenot - snak med hinanden og få en konfrontation ud af det. Frygt og rygter og fordom fører ingen vegne.
Dene side er omtalt på
Skraeppebladet.dk: Holmstrup vil bruge renoveringspenge til video-overvågning | Skræppebladet - Brabrand Boligforening:
[...] med offentlig adgang for at mindske hærværk og gøre beboerne mere trygge. I december var en delegation med medlemmer fra Århus Byråd og Brabrand Boligforening på besøg i justitsministeriet...for at fremme en lovændring, som kan gøre overvågningen [...]
Link: skraeppebladet.dk/2009/02/holmstrup-vil-bruge-renoveringspenge-til-video-overvagning/

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data