Beboere kan ikke få besked om Hejredalskollegiets fremtid

Beboere kan ikke få klar besked om, hvad der skal ske med deres bolig.  Hejredalskollegiet i Gellerup ligger lige over for Bazar Vest og dermed i området for Helhedsplanen for Gellerupparken og Toveshøj. Men kollegiets fremtid er usikker. Beboere kan ikke få at vide om de er købt eller solgt, og der er ingen klare planer for de enkelte bygninger.
En ting er dog allerede besluttet: I tre af bygningerne rykker Gellerup Højskole ind, som det også fremgår af Skræppebladets juni-udgave.

Jyllands-Posten har fået en henvendelse fra en beboer der spørger:
“Hejredalskollegiet bliver – uden nogen bemærker det – ædt op af helhedsplanen for Gellerupparken og Toveshøj. Kan det være rigtigt, at masser af kollegieværelser uden debat nedlægges til fordel for en tilfældig aktivitet i helhedsplanen?”

Avisen har undersøgt sagen:
“Konklusionen er entydig: Beboerne må fortsat leve i uvished. Der er ingen klare planer for de enkelte bygninger som f.eks. Hejredalskollegiet endnu, og de foreløbige planer kan JP Århus ikke få adgang til.”

“Der skal ske et eller andet med kollegiet. Det har problemer. Det kan ikke blive ved med at have lejetab i det omfang, det har nu. Det har et væsentligt antal tomme værelser,” siger specialkonsulent Jørn Hedeby fra Århus Kommunes afdeling for alment byggeri ifølge JP.

Kollegiet har typisk alt udlejet ved studiestart, men her sidst på skoleåret er der for mange ledige lejemål – et problem som mange kollegier langt fra centrum oplever. Hejredalskollegiet oplever også fra tid til anden rækker af indbrud.

“Huslejen er billig […] Værelserne er egentlig gode nok, men det ligger i et socialt belastet område,” siger Asbjørn Crossland som er tidligere beboer på kollegiet.

LÆS MERE:
Hjemmeside for Jyllands-Posten: http://jp.dk
Dette blogindlægs citater fra “Usikker fremtid for kollegium i Gellerup”
i den trykte udgave af JP-Århus 21/5-2009 s. 8.

Blogartiklen er oprettet: 25. maj 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt