Godt vi fik lukket Nordgårdskolen -så har vi brug for en ny skole

MAGI: Kun et år efter folkeskolen Nordgårdskolen i Gellerupparken blev lukket, taler både byrødder og toppen af Brabrand Boligforening om at få en ny folkeskole til området. Den magiske helhedsplan for Gellerup er åbenbart svaret på alverdens problemer i Gellerupparken og Toveshøj, for når der først er væltet blokke og etableret kommunale arbejdspladser, er det ikke længere et problem med en folkeskole i området. Tvært imod er der behov for en ny folkeskole, hvorom der ikke spås særlige problemer.

Skolelukning under protest
Lukningen af Nordgårdskolen skete under massive protester fra beboere og borgere i hele Århus. Skolen arbejdede hårdt for at dokumentere planer, der på pædagogisk vis kunne løse nogle af de store udfordringer som Danmarks eneste skole med 100 % tosprogede elever. Politikere hørte ikke protesterne og deres argumentation, så skolen blev lukket som allerede første gang foreslået i den århusianske byrådssal.

urh-arkiv-nordgaardskolen

Luk først – og tag så med
I dag har tonen fået en anden lyd. Der skal en folkeskole til området, som stort set ingen problemer vil få efter gennemførelse af den såkaldte helhedsplan for Gellerup. Det er forunderligt, at Nordskolen i første omgang ikke var med i helhedsplanen, men efter den er blevet lukket, (og alle diskussioner om folkeskole i områder på behændigvis var fordrevet fra helhedsplanen) er Nordgårdskolen nu kommet med i helhedsplanen – altså ikke som folkeskole men som område og bygninger. Her er nu højskole, børneinstitutioner og snart Foreningernes Hus, som alle er elementer i helhedsplanen.

Direktør: ingen tvivl om behov for ny skole
Århus Stiftstidende bringer her i weekenden bemærkelsesværdige citater fra byrødder og boligforeningsdirektør:
“Vi har ikke med den nye rammeaftale taget konkrete beslutninger om en ny folkeskole. Men vi vil selvfølgelig løbende følge udviklingen i Gellerup-området for at vurdere, om der opstår et behov,” lyder det stort set enslydende fra børn- og ungerådmand Gert Bjerregaard (V) og borgmester Nicolai Wammen (S).

Direktør for Brabrand Boligforening, Torben Overgaard:
“Der er ingen tvivl om, at lokalområdet har brug for en folkeskole. Og jeg vil ikke blive overrasket, hvis man om 10-15 år bygger en helt ny skole i Gellerup – måske også til erstatning for Tovshøjskolen.”

Læs mere:
Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
Ny folkeskole i Gellerup?

Blogartiklen er oprettet: 28. jun 2009. Opdateret 01. nov 2019 kl. 09:47


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | jan | feb | mar | apr | maj | jun | 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt