Godt vi fik lukket Nordgårdskolen -så har vi brug for en ny skole

MAGI: Kun et år efter folkeskolen Nordgårdskolen i Gellerupparken blev lukket, taler både byrødder og toppen af Brabrand Boligforening om at få en ny folkeskole til området. Den magiske helhedsplan for Gellerup er åbenbart svaret på alverdens problemer i Gellerupparken og Toveshøj, for når der først er væltet blokke og etableret kommunale arbejdspladser, er det ikke længere et problem med en folkeskole i området. Tvært imod er der behov for en ny folkeskole, hvorom der ikke spås særlige problemer.

Skolelukning under protest

urh-arkiv-nordgaardskolen

Luk først – og tag så med

I dag har tonen fået en anden lyd. Der skal en folkeskole til området, som stort set ingen problemer vil få efter gennemførelse af den såkaldte helhedsplan for Gellerup. Det er forunderligt, at Nordskolen i første omgang ikke var med i helhedsplanen, men efter den er blevet lukket, (og alle diskussioner om folkeskole i områder på behændigvis var fordrevet fra helhedsplanen) er Nordgårdskolen nu kommet med i helhedsplanen – altså ikke som folkeskole men som område og bygninger. Her er nu højskole, børneinstitutioner og snart Foreningernes Hus, som alle er elementer i helhedsplanen.

Direktør: ingen tvivl om behov for ny skole

Århus Stiftstidende bringer her i weekenden bemærkelsesværdige citater fra byrødder og boligforeningsdirektør:
“Vi har ikke med den nye rammeaftale taget konkrete beslutninger om en ny folkeskole. Men vi vil selvfølgelig løbende følge udviklingen i Gellerup-området for at vurdere, om der opstår et behov,” lyder det stort set enslydende fra børn- og ungerådmand Gert Bjerregaard (V) og borgmester Nicolai Wammen (S).

Direktør for Brabrand Boligforening, Torben Overgaard:
“Der er ingen tvivl om, at lokalområdet har brug for en folkeskole. Og jeg vil ikke blive overrasket, hvis man om 10-15 år bygger en helt ny skole i Gellerup – måske også til erstatning for Tovshøjskolen.”

Læs mere:

Hjemmeside for Århus Stiftstidende: http://stiften.dk
Ny folkeskole i Gellerup?

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Ulrik Dorph-Hansen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data