Ufortalte historier på Gellerup Bibliotek

De historier, som aldrig er blevet fortalt, bliver nu indsamlet og fortalt digitalt i et større EU-projekt hvor bl.a. Hasle og Gellerup Bibliotek deltager. Anett Sällsäter Christiansen fra Toveshøj, der også står bag bogen Brabrand8220, har netop afleveret en ufortalt historie. Den handler om et somalisk bryllup et sted i Århus.

Med musik, grafisk manipulerede fotos og speak har hun skabt en lille film, hvor hun fortæller om brylluppet, der er indhyllet i afrikanske toner og traditioner. Bl.a. bliver den somaliske brud, der er født og opvokset i Danmark, for første gang præsenteret for ægte somalisk mad, hvor der ikke serveres brød som tilbehør men noget helt andet.

Åbne ukendte døre
“Kultur og traditioner kan være både åbne og lukkede, så de handler mere om, hvordan du vælger at omgås dem. De er muligheder for at åbne ukendte døre, men det kræver tillid og omtanke. Sommetider skal man bare læne sig tilbage og lade sig forundres, da barrieren først er brudt findes der ikke nogle dumme spørgsmål – uden kun de kloge spørgsmål,” skriver Anett Sällsäter Christiansen på sin blog om historien der har titlen: “Somalian Wedding in Århus by night”.

EU-projekt
Untold Stories er et toårigt projekt (2008-2009) og handler kort fortalt om, at borgere i de deltagende lande skal dele deres ufortalte historier med hinanden. De deltagende lande er foruden Danmark: Grækenland, Tyskland, Tjekkiet, Schweiz. Desuden deltager England som projektansvarlig.
Oplægget til bidragsyderne er: “Historierne kan være fotofortællinger sammensat af nye eller gamle fotografier, det kan være en oplæst fortælling til et stillbillede, en videofortælling eller noget helt andet: tegninger, animation eller en tredje måde,” fremgår det af bibliotekernes hjemmeside

Untold Stories er økonomisk finansieret af Borgerservice og Biblioteker samt Socrates – Grundtvig-programmet under EU. Udover at være et læringsprojekt i digital historiefortælling kan projektet derfor også bruges som ramme for at borgere mødes på tværs af EU.

Flere ufortalte historier
Blandt bidragene med ufortalte historier ses også Jabbar Yazdanis fortælling fra Frivilligcenter Århus – en billedkavalkade fra arbejdspladsen og de mange frivillige aktiviteter.
En anonym bidragsyder har lavet en fotoreportage fra Årslev Engsø med masser af naturfotos, sø, vand og dyr. Undervejs får vi at vide, hvad der er på billederne. Der er glimt fra både sommer og vinter ved den forholdsvis nye sø, der ligger lige vest for Brabrand Sø.

Læs mere:
Projektets fælles website: http://www.untoldstories.eu
Somalian Wedding in Århus by night
Frivilligcenter Århus
Årslev Engsø

Hjemmeside for Århus Kommunes Biblioteker: http://www.aakb.dk
Untold stories

Anett Sällsäter Christiansens blog: http://www.stiftenblog.dk/showblog.asp?id=1309
Untold stories: Somalian Wedding in Århus by night

Blogartiklen er oprettet: 17. jul 2009


Del eller print denne side:  


 
 


Blog-arkiver: 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | jan | feb | mar | apr | 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt