Ufortalte historier på Gellerup Bibliotek

De historier, som aldrig er blevet fortalt, bliver nu indsamlet og fortalt digitalt i et større EU-projekt hvor bl.a. Hasle og Gellerup Bibliotek deltager. Anett Sällsäter Christiansen fra Toveshøj, der også står bag bogen Brabrand8220, har netop afleveret en ufortalt historie. Den handler om et somalisk bryllup et sted i Århus.

Med musik, grafisk manipulerede fotos og speak har hun skabt en lille film, hvor hun fortæller om brylluppet, der er indhyllet i afrikanske toner og traditioner. Bl.a. bliver den somaliske brud, der er født og opvokset i Danmark, for første gang præsenteret for ægte somalisk mad, hvor der ikke serveres brød som tilbehør men noget helt andet.

Åbne ukendte døre

EU-projekt

Untold Stories er et toårigt projekt (2008-2009) og handler kort fortalt om, at borgere i de deltagende lande skal dele deres ufortalte historier med hinanden. De deltagende lande er foruden Danmark: Grækenland, Tyskland, Tjekkiet, Schweiz. Desuden deltager England som projektansvarlig.
Oplægget til bidragsyderne er: “Historierne kan være fotofortællinger sammensat af nye eller gamle fotografier, det kan være en oplæst fortælling til et stillbillede, en videofortælling eller noget helt andet: tegninger, animation eller en tredje måde,” fremgår det af bibliotekernes hjemmeside

Untold Stories er økonomisk finansieret af Borgerservice og Biblioteker samt Socrates – Grundtvig-programmet under EU. Udover at være et læringsprojekt i digital historiefortælling kan projektet derfor også bruges som ramme for at borgere mødes på tværs af EU.

Flere ufortalte historier

Blandt bidragene med ufortalte historier ses også Jabbar Yazdanis fortælling fra Frivilligcenter Århus – en billedkavalkade fra arbejdspladsen og de mange frivillige aktiviteter.
En anonym bidragsyder har lavet en fotoreportage fra Årslev Engsø med masser af naturfotos, sø, vand og dyr. Undervejs får vi at vide, hvad der er på billederne. Der er glimt fra både sommer og vinter ved den forholdsvis nye sø, der ligger lige vest for Brabrand Sø.

Læs mere:

Projektets fælles website: http://www.untoldstories.eu
Somalian Wedding in Århus by night
Frivilligcenter Århus
Årslev Engsø

Hjemmeside for Århus Kommunes Biblioteker: http://www.aakb.dk
Untold stories

Anett Sällsäter Christiansens blog: http://www.stiftenblog.dk/showblog.asp?id=1309
Untold stories: Somalian Wedding in Århus by night

Læs også

▮ Skræppebladets blog,

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt på
Skræppebladets blog

af Blogredaktionen

blog-logoI kategorierne:

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data